Mišel Gigu se oprostio od rukometa!

0
374

Nekadašnji francuski reprezentativac Mišel Gigu, koji je ostavio veliki trag u francuskom rukometu, završio je igračku karijeru u 40. godini. Organizovan je oproštajni meč za nekadašnjeg člana Nima i Monpeljea.

Giguovom oproštajnom meču prisustvovao je niz sadašnjih i bivših igrača francuske muške i ženske reprezentacije. Među prisutnima su bili Nikola Karabatić, Tjeri Omajer, Danijel Narsis, Vensan Žerar, kao i Amandin Lejno i Siraba Dembele, koji su trostrukog olimpijskog šampiona ispratili u rukometnu penziju igrajući rukomet na otvorenom.

Gigu je bio član zlatne generacije Francuske, koja je godinama dominirala svetskom i evropskom rukometnom scenom. Uz Tijerija Omejera i Nikolu Karabatića, najuspešniji je francuski internacionalac, sa deset zlatnih medalja osvojenih na velikim prvenstvima od 2006. godine.

U svojoj bogatoj karijeri u reprezentaciji Francuske osvojio je tri zlatne olimpijske medalje 2008, 2012. i 2020. godine, što ga čini jednim od samo 18 francuskih sportista koji su osvojili najmanje tri zlatne olimpijske medalje.

Od početka karijere do 2019. godine igrao je za Monpelje, dok je poslednje tri sezone igrao za ekipu Nima. Sa Monpeljeom je dva puta osvojio Ligu šampiona, sezone 2002/03 i 2017/18.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here