Mirko Herceg – “Mnoge stvari su se promenile od kada je Ivica Obrvan sa nama!”

0
279

Jedan od igrača čiji se status promenio otkad je na klupu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine stigao selektor Ivica Obrvan, je levi bek mađarskog Đinđoša, Mirko Herceg (29). Ljubušak je prethodnih godina bio član A tima BiH, deo ekspedicije BiH na Evropskom prvenstvu u Norveškoj prošle godine, ali bez značajnije uloge u timu. Sve se to promenilo u samo jednoj nedelji rada sa Obrvanom i utakmici kvalifikacija za EP u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine sa Austrijom koju su reprezentativci BiH dobili 27:21.

  • Svi su vidjeli razliku. Da tako kažem, dosad sam bio tu, a nisam bio tu. Dobio sam više povjerenja kod Obrvana što se tiče minutaže i nadam se da sam ga opravdao. Osjećam se bolje i slobodnije, kaže Mirko Herceg za bakoji je postigao tri gola u tom meču, a usled izostanaka igrača bio Obrvanovo rešenje na levoj i desnoj bekovskoj strani.
  • Uvijek može bolje, ali kako je dosad bilo, zadovoljan sam prikazanom igrom. Imali smo nesreću da su nam se pored Dejana Malinovića povrijedila druga dvojica igrača na desnom beku pa sam u dogovoru s selektorom pokrio tu desnu stranu kad je Malinović odmarao. Ali sam igrao i lijevo, tako da sam zadovoljan svojom igrom.

Reprezentacija je prikazala sasvim drugu igru u odnosu na Estoniju.

  • Svi su na okupljanje došli svjesni koliko nam ta utakmica znači. Cijelu sedmicu se super radilo, selektor je htio uvesti promjene, prvenstveno u odbrani i tranziciji u napad. Mislim da smo dobro usvojili neke ideje. Ima prostora za napredak, pogotovo u igri u napadu. Ipak pokazali smo da imamo dovoljan broj igrača za rotirati se i držati visok nivo igre čitavu utakmice, smatra Herceg.

Koje su konkretno promene koje je doneo novi selektor?

  • Mislim da je razlika u tome što je svaki igrač znao svoj zadatak. Svi su se držali tog svog zadatka i čitava slika tima je izgledala puno bolje. Sa dobrom odbranom i bržom tranzicijom se možemo nositi sa bilo kojom reprezentacijom. Ima iskusnijih i mlađih igrača, ali veseli to da svi mogu dati neki svoj doprinos, kaže Ljubušak.

U prvom delu meča su reprezentativci BiH opet imali pad pa su Austrijanci mini serijom stigli do izjednačenja.

  • Bilo je dosad padova u igri, ali nismo nalazili način da se izvučemo. Ovoga puta smo u drugom dijelu odigrali super odbranu. Kad tako igraš odbranu, onda možeš dozvoliti i neke greške u napadu. Moramo svoju igru temeljiti prvenstveno na obrani, ističe Herceg.

Kvalifikacije će zaključiti utakmicama sa Nemačkom (29. aprila) i Austrijom (2. maja).

  • Selektor nam je odmah poslije utakmice u Bugojnu rekao da se opet moramo koncentrisati na Austriju, a protiv Nijemaca se probati pokazati u što boljem svjetlu. Nije nimalo neizvedivo da u Grazu osiguramo svoj plasman na EP, zaključio je Mirko Herceg.
Previous articleRudar upisao još jednu pobedu!
Next articleČelik porazio Žepče!
Miloš Jovanović
Moje ime je Miloš Jovanović. Glavni i odgovorni urednik portala. Rođen sam 1997. godine u Jagodini i diplomirao sam na Akademiji vaspitačko - medicinskih strukovnih studija u Ćupriji, smer - radiolog. Rukometom sam počeo da se bavim 2004. godine u rodnom gradu a zatim sam odlučio se bavim isključivo medicinom i pisanjem o našem sportu. Primarni cilj - predstaviti ljudima prave lepote ovog sporta i vratiti rukomet tamo gde i pripada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here