Milena Raičević dobila Budućnost na sudu!

0
286

Evropski arbitražni rukometni sud u Beču usvojio je u celosti tužbeni zahtev igračice Milene Raičević i dana 17.06.2024. godine doneo presudu po kojoj je ŽRK Budućnost u obavezi da joj isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21 sa zakonskom zateznom kamatom počev od 1. avgusta 2021. godine, saopštio je njen advokat Miloš Vukčević.

Budućnost je u novembru prošle godine suspendovala tadašnju kapitenku Milenu Raičević i poslala je u svoju filijalu, Rudar, sve dok nije raskinula ugovor i potom potpisala za Rapid iz Bukurešta.

  • Podsjećam da je ŽRK Budućnost odbijala da isplati zarade mom vlastodavcu za vrijeme održavanja trudnoće i porodiljskog odsustva, tvrdeći da na to nema pravo jer u tom periodu nije igrala i nastupala za klub. Presuda je konačna i obaveza je Kluba da postupi po istoj u roku od 15 dana od dana donošenja, koji rok ističe danas 2. jula 2024. godine. Očekujem od rukovodstva ŽRK Budućnost Bemax da postupe po Presudi, te ih podsjećam da su javno, putem više medija, obećali da će ispoštovati presudu Evropskog arbitražnog rukometnog suda u Beču u slučaju igračice Milene Raičević, pa ne sumnjam da će se kao odgovorno i profesionalno rukovodstvo kluba držati javno obećane riječi i postupiti po Presudi – naveo je Vukčević.
  • Iskreno se nadam se da neće biti potrebe da u okviru Evropske rukometne federacije pokrećem mehanizme prinudnog izvršenja Presude, koje mi shodno EHF pravnim pravilima stoje na raspolaganju – naglasio je Vukčević.

Iz Budućnosti su u novembru naveli da je Raičević udaljena iz prvog tima “zbog činjenice da je dosadašnja kapitenka podnela tužbu protiv kluba, a zbog potraživanja po osnovu ugovora zaključenog za vreme mandata nekadašnje predsednice kluba Radmile Petrovićza sezonu 2020/21, koju je propustila jer je ostala u blaženom stanju.

  • Potraživanja koja su predmet sudskog postupka smatramo neosnovanim jer Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u cjelosti. Uz žal zbog činjenice da je Upravni odbor bio primoran da donese navedenu odluku kako bi se sačuvao integritet kluba, ističemo da su Mileni kao jednoj od zvijezdi slavne istorije Budućnosti, vrata otvorena po završetku sudskog postupka koji je pokrenula – naveli su tada iz Upravnog odbora ŽRK Budućnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here