Mihael Viderer posetio Crnu Goru: Obavljen razgovor sa Kapisodom!

0
206

Organizacija Evropskog prvenstva za rukometašice koje će 2022. godine biti organizovano od strane Crne Gore, Slovenije i Makedonije, bila je centralna tema razgovora predsednika Evropske rukometne federacije Mihaela Viderera i predsednika Rukometnog saveza Crne Gore Petra Kapisode.

Viderer koji u protekla dva dana boravi u Crnoj Gori, posetio je RSCG i tom prilikom istakao da Crna Gora zauzima značajno mesto u EHF-u, te da ostvareni rezultati nacionalnih selekcija i klubova, a naročito rukometašica Budućnosti, potvđuju predan rad svih stuktura i dokazuju da se i iz male baze mogu ostvarivati veliki rezultati.

Bilo je reči i o potrebi da u glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna dvorana, čime bi se doprinelo razvoju rukometa, kako reprezentativnih selekcija, tako i rukometašica Budućnosti koje su najbolji reprezent države na međunarodnoj sceni.

  • Za EHF je od izuzetnog značaja da ima ovakav vid saradnje sa nacionalnim federacijama. Ovakvi sastanci su prilika da se razmene mišljenja i nađu rešenja koja će biti u obostranom interesu, za razliku od kongresa ili konferencija gde i nema previše prostora za razgovor imajući u vidu veliki broj prisutnih. Crna Gora je veoma aktivna od sticanja članstva u EHF-u, uzima učešće u svim takmičenjima i za nas je veoma značajno da imamo otvoreni dijalog sa tom nacionalnom federacijom. Velika je stvar i sve nas čini zadovoljnim činjenica da je Crna Gora uspešna u rezultatskom smislu i što njeni klubovi i reprezentacija na najbolji način predstavljaju državu na evropskoj sceni. Potvrda da se ceni sve što radi Crna Gora radi je i to što je Predrag Bošković potpredsednik EHF-a, dok je Zoran Radojičić predsednik Disciplinske komisije Svetske rukometne federacije, rekao je Viderer.

Crna Gora je prošle godine bila domaćin Evropskog prvenstva u rukometu na pesku za igrače do 18 godina u Ulcinju i Evropskog prvenstva B divizije za juniore koje je održano u Podgorici.

Rukometni savez Crne Gore podneo je kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva B divizije za juniore narednog leta, ali je najvažniji događaj koji će biti organizovan u Crnoj Gori bez sumnje, Evropsko prvenstvo za rukometašice 2022. godine.

  • To je prvi put da su tri zemlje domaćini šampionata i sada smo u fazi definisanja detalja organizacije tog događaja. Od velikog značaja su dvorane u kojima će se igrati utakmice svih faza takmičenja i to je jedan od razloga zbog kojeg ćemo sa najvišim zvaničnicima u Crnoj Gori razgovarati o mogućnosti izgradnje nove dvorane većeg kapaciteta. To bi bio projekat koji je u interesu crnogorskog rukometa, ne samo za nacionalne timove, nego i za Budućnost i njene šampionske ambicije, zaključio je Viderer.

Uz podršku Vlade Crne Gore i resornog ministarstva, kao i glavnog grada, Rukometni savez Crne Gore će pokušati da obezbedi sredstva za izgradnju kapitalnog projekta kao što je nova dvorana, čime bi se ispunili potrebni standardi za organizaciju utakmica glavne runde Evropskog prvenstva.

  • Posjeta predsjednika EHF-a je prilika da zajednički nastupimo u razgovorima sa predsjednikom Vlade, g-dinom Duškom Markovićem, kako bi razmotrili mogućnost izgradnje nove dvorane koja bi značila veću mogućnost dobijanja i organizacije glavne runde, jer trenutno imamo kapacitet samo za domaćinstvo jedne grupe preliminarne faze. Organizacija Evropskog prvenstva 2022. je svakako centralna tema razgovora, ali je ovo prilika i da razmijenimo mišljenja i o drugim pitanjima koja su značajna za našu federaciju, kazao je Kapisoda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име