Mediteransko prvenstvo – Hrvatska upisala dve pobede!

0
187

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija odlično je počela nastup na Mediteranskom prvenstvu u grčkom gradu Nafplio. U dve utakmice ostvarila je dve pobede. Najpre je u prvoj utakmici dana pobedila Južnu srpsku pokrajinu 29:16, a zatim je bila bolja od Italije 31:12.

Na prvenstvu inače učestvuju devet reprezentacija koje su podeljene u dve grupe. Hrvatska se nalazi u grupi A zajedno sa Španijom, Južnom srpskom pokrajinom, Italijom i Crnom Gorom. U grupi B su Rumunija, Grčka, Tunis i Turska.

Hrvatska je turnir otvorila utakmicom protiv Italije. Kao što je poznato, u grupi se igra tri puta po 15 minuta. Mlade rukometašice Hrvatske su prvu trećinu utakmice odigrale u grču i završile je s 8:8. U drugoj su konačno otpustile kočnice i slavile 12:2, a treća trećina pripala je rukometašicama Hrvatske s 9:6. S osam golova Ivana Fratnik bila je najučinkovitija u redovima Hrvatske. Pet golova dala je Katja Vuković.

Nakon ručka i odmora, mlade Hrvatice su slavile i protiv Italije. Po trećinama 14:4, 8:4 i 9:4. Sada je najefikasnija bila Nina Burđelez s čak 14 golova. Katja Vuković  je postigla 10, a Ivana Fratnik je postigla sedam.

Danas reprezentaciju također Hrvatske čekaju dve utakmice. U 09:00h ujutru (08:00 po hrvatskom vremenu) najpre igraju s Crnom Gorom, a zatim u 17:15 (16:15 po hrvatskom) protiv Španije. Dve najbolje reprezentacije iz svake grupe idu u polufinale.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here