Matija Nikolić na spisku Tonija Đerone!

0
343

Srednji bek Vardara priključio se timu Tonija Đerone na završnim pripremama pred Evropsko prvenstvo.

Selektor Srbije Toni Đerona počeo je završne pripreme u Staroj Pazovi za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine sa 20 igrača, od kojih putuje 18 za Minhen i biće u konkurenciji za tim. Drugog dana priprema, španski stručnjak je prikjučio novo ime – u pitanju je Matija Nikolić iz Vardara koji je prošlog meseca bio deo tima tokom EHF nedelje i prijateljskih utakmica sa Slovencima.

Đerona na poziciji srednjeg beka ima samo Lazara Kukića, mada i Marko Milosavljević može da odigra na poziciji organizatora igre. Rukometaš Ademar Leona, a budući član Nanta, stigao je u Staru Pazovu s povredom mišića, ali se očekuje da će biti spreman za EP. Povredu ima i desni bek Nexea Predrag Vejin, pa je Đerona odlučio da pojača snage.

Matija Nikolić je ove sezone eksplodirao u dresu Vardara. Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde je u prvom delu šampionata Makedonije bio jedan od najboljih igrača skopskih crveno-crnih. Nametnuo se i dobio šansu da se bori za šampionat Starog kontinenta. Orlovi će prvu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj da igraju u Minhenu od 12. do 16. januara, a rivali su Island, Mađarska i Crna Gora. Dve najbolje ekipe nastavljaju takmičenje u Kelnu.

Selektor Srbije, Toni Đerona, računa na 21 igrača:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Bekovi: Lazar Kukić, Matija Nikolić, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here