Mateo Rodin novi član Nexe-a!

0
314

Rukometaši našičkog Nexea pre dvadesetak dana, nakon nešto manje od dva meseca pauze, vratili su se treninzima. Igrači trenera Horvata u punom su pogonu, a za to vreme uprava kluba radi na dovođenju pojačanja za nadolazeću sezonu. Dovedena su trojica rukometaša: Mateo Rodin, Aleksandar Bakić i Dominik Kuzmanović.

Mateo Rodin iskusni je desni bek, a u Našice je stigao iz francuskog drugoligaša Nancy-ija. Ovaj 28-godišnjak dolazi iz Čapljine, a rukometno je stasao u Izviđaču iz Ljubuškog, u kom je proveo četiri godine. Nakon toga sreću je odlučio da potraži u Francuskoj, gde je dobro igrao, ali ga je nažalost zaustavila povreda. Uz Rodina, Gromovima su se priključila i dva talentovana tinejdžera, Dominik Kuzmanović i Aleksandar Bakić.

Dominik je golman koji je u Nexe stigao iz Dugog Sela, iz kog i potiče. Bio je u sastavu Hrvatske reprezentacije koja je na evropskoj olimpijadi mladih prošlog leta osvojila zlatnu medalju. Najzvučnije pojačanje Našičana svakako je Aleksandar Bakić, koji je u januaru ove godine bio u sastavu Crne Gore na Euru. On je 2017. proglašen za najboljeg mladog rukometaša Crne Gore. Izgleda da Nexe slaže ekipu koja će biti spoj mladosti i iskustva, što se često zna pokazati kao dobitna kombinacija. No, tri prinove moraće žestoko „potegnuti“ žele li se izboriti za svoje mesto u početnoj postavi. Najteži posao očekuje Rodina jer Nexe na poziciji desnog beka ima odličnog igrača Marka Buvinića. Ni Dominik Kuzmanović neće imati jednostavan zadatak. Na golu Gromova Moreno Car je neprikosnoven, dok je Mihailo Radovanović rezervni golman. Kuzmanović ima tek 18 godina te zasigurno neće odmah dobiti priliku. Njegovo je da marljivo trenira, a kad igrački stasa, biće važna uzdanica Nexea.

Aleksandar Bakić veliki je talenat, ali ni njemu neće biti lako da osigura svoje mesto u startnoj sedmorci. Poziciju levog krila pokrivaju Albin Eter i Marin Jelinić te je upravo on prvi izbor Hrvoja Horvata na toj poziciji. Reč je o iskusnom igraču koji je godinama važan šraf u igri Našičana, pa će mladi Bakić morati da „grize“ želi li u prvu postavu.

Sva trojica novopridošlica su zanimljivi igrači koji puno obećavaju, te se nadamo da će u njima Nexe dobiti jake adute. Ti igrači bi trebali da pomognu ekipi da konačno prekinu Zagrebovu dominaciju u nacionalnim takmičenjima, ali to nipošto neće biti jednostavno. Uz to, Nexe „puca“ visoko i u regionalnoj ligi i EHF kupu. Našičani su uspeli da zadrže okosnicu prošlosezonske ekipe, a uz to su se dodatno pojačali pa zalog za optimizam itekako ima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here