Marko Vasić – “Imao sam pozive iz Mađarske ali sam ipak odabrao Proleter!”

0
497

Rukometni klub Proleter ima bogatu istoriju i tradiciju kojom se Zrenjanin sa razlogom diči. Ipak, proteklih nekoliko godina nisu bile sjajne.

Banaćani su ušli u ARKUS ligu Srbije i održavaju se u istoj, istina konstantno u donjem delu tabele i sa strahom od ispadanja iz elite. Klub je odlučio da sledeću sezonu dočeka spremno, pa je odmah počeo sa dovođenjem pojačanja. Ekipa će prvenstvo početi sa mnogo novih lica, a jedno od njih je i doskorašnje desno krilo Vojvodine Marko Vasić.

Iskusni Kaćanin istakao je da je i pored ponuda iz inostranstva i nekoliko domaćih klubova odlučio da potpiše za Proleter.

  • Imao sam pozive iz Mađarske gde sam već igrao, kao i od nekoliko klubova iz Srbije, ali drago mi je što sam izabrao Proleter. Klub ima tradiciju i jasne planove. Uprava je vredno radila, klub je već doveo nekoliko pojačanja i svakako da će ambicije biti ne samo opstanak u ligi već i sredina tabele, a zašto ne i borba za plej-of. Rano je govoriti o tome, ali siguran sam da će sve da bude dobro – optimističan je Vasić.

Vasić je prošle godine sa Vojvodinom imao sjajnu sezonu. Osvojena su četiri trofeja, a on je iskustvom i kvalitetom doprineo dobrim igrama Novosađana. Doskorašnji krilni igrač Voše je prošle sezone u Arkus ligi postigao 115 pogodaka na 28 mečeva.

  • Prethodna sezona u dresu Voše je stvarno bila za pamćenje. Igrali smo dobro, marljivo radili što se srećom isplatilo. Bilo je zaista lepih trenutaka i svidela mi se prva sezona po povratku u Srbiju. Ipak, iako je bilo planirano da nastavimo saradnju i sledeće sezone, do toga nije došlo. Klub se odlučio za druga rešenja, a ja sam došao u Proleter i sada razmišljam samo o predstojećoj sezoni i da ostvarimo ambicije kluba – jasan je Vasić.

Tridesetčetvorogodišnji Vasić je sudeći po godinama blizu kraja karijere. Igre u inostranstvu i igranje Evropskih takmičenja zamenio je domovinom. Kako kaže sada je najvažnije da je kod kuće sa porodicom i da je to na prvom mestu.

  • Kada sam došao u Vojvodinu pred početak prošle sezone to mi je bio jedan od najvažnijih uslova. Da sam tu, u svojoj zemlji i da sam stalno sa porodicom. Naravno i dalje sam profesionalni sportista i moram da igram na visokom nivou, ali porodica je ipak važnija. Isto tako i pred odluku da pređem u zrenjaninski Proleter razmišao sam o blizinu doma. Smatram da sam doneo dobru odluku. Što se karijere tiče siguran sam da mogu da pružim još jednu ili dve dobre godine i nakon toga planiram da se povučem – zaključio je Vasić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here