Marjan Načevski – “Pravda ponekad može biti spora ali je dostižna!”

1
551

Dugogodišnji rukometni radnik, bivši međunarodni sudija i bivši generalni sekretar Rukometnog saveza Makedonije, Marjan Načevski, dobio je pravni spor sa rukometnim savezom Makedonije, nakon što je Arbitražni sud EHF uvažio njegovu žalbu.

Žalbu Načevskog odbile su prvostepena i drugostepena komisija u Makedoniji. Međutim, Arbitražni sud EHF saopštio je da nema dovoljno dokaza da Načevski bude doživotno suspendovan iz rukometa.

Izjavu Marjana Načevskog prenosimo u celosti:

  • Dragi prijatelji sporta, Verujem da je većina vas dobro upoznata sa prošlogodišnjom odlukom Prvostepene disciplinske komisije RFM da se doživotno suspendujem iz rukometa u Makedoniji, pozivajući se na član 21. Disciplinskog kodeksa. Protiv Rešenja Prvostepene disciplinske komisije podneo sam žalbu drugostepenoj, odnosno Žalbenoj komisiji RFM, ali je ona odbijena kao NEOSNOVANA, a rešenje Prvostepene disciplinske komisije je potvrđeno. O narednim koracima sam se dvoumio nekoliko meseci, ali sam na inicijativu porodice, ljudi oko mene i dugogodišnjih prijatelja sa evropske i svetske rukometne scene, septembra 2021. godine, odlučio da pravdu za ceo ovaj slučaj potražim u EHF arbitražnom sudu u Beču. Oni koji me poznaju znaju koliko volim rukomet i koliko sam uložio sebe u afirmaciju makedonskog rukometa u svetu, tako da definitivno nisam zaslužio da ga ovako ostavim. Prošlo je skoro godinu dana, veliki pritisak, nestrpljenje… ali presuda je ipak stigla – istina je pobedila. Dana 22. aprila 2022. godine, EHF arbitražni sud u Beču jednoglasno je doneo sledeću presudu:
  • rešenje sa br. 09-213/1 Prvostepene disciplinske komisije RFM od 07.05.2021. godine oglašava se ništavim;
  • rešenje sa br. 10-227/1 Komisije za žalbe pri RFM od 21.05.2021. proglašava se ništavim.
  • Pravda ponekad može biti spora, ali uvek stiže, rekao je Marjan Načevski u saopštenju.

Načevski je do pauze bio glavni operativac regionalne SEHA lige, a obavljao je i ulogu delegata na utakmicama na domaćoj i međunarodnoj sceni.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

1 COMMENT

  1. Ova budaletina i zlotvor neka se dobro pazi a pogotovo ako dolazi do Srbije . Zvanicno mu obecavam da cu mu licni opis promeniti i osvetiti svoga pokojnog oca . Poruka za gospodina glasi da ono sto je mom ocu ucinio na sveckom prvenstvu 2001 . u Francuskoj u polufinalu protiv Svecke ima da ispasta . Nije dozvolio da Jugosllavija igra u finalu . NE DAO TI BOG DA TE SRETNEM . ZBRISACU TE SA LICA ZEMLJE U TO BUDI SIGURAN !!!!! Toliko od mene .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here