Mario Šoštarić – “Spremni smo za Kil!”

0
299

Mario Šoštarić bio je najbolji hrvatski reprezentativac u prvom kolu nove sezone Lige šampiona. Njegov Seged dobru njegovu igru nije okrunio bodovima protiv pariškog stroja, PSŽ je odneo bodove iz Mađarske. U poprilično izjednačenom meču Seged je poražen dva gola razlike, no utisak koji su ostavili protiv favorita je vrlo povoljan.

Ekipa je na kraju prošle sezone doživela bitne promene. Najveća je da je nakon deset godina klupu napustio Španac Huan Karlos Pastor. Otišao je i Mirko Alilović s gola, dok na desnom krilu više nema Bogdana Radivojevića koji je otišao u Bitolj, pa je Šoštarić izbio u prvi plan, što je i zaslužio, čak više u eri prethodnog trenera. I odmah na startu je s realizacijom 9/11 (sedmerci 6/7) protiv jedne od najmoćnijih evropskih ekipa pokazao šta to znači.

U reprezentativni dres došao je u eri Hrvoja Horvata, od dolaska Gorana Perkovca je Šoštarić standardni reprezentativac, čija igra daje neke nove drugačije mogućnosti i zato je jako važno da dobro igra u Ligi šampiona.

  • Dobro, igrao sam dosta prije, ali ove sezone je većina na meni, tako je rekao i trener. Očekujem od sebe da budem konstantan. Eto u prvoj utakmici Lige prvaka sam to uspio. Imali smo tešku utakmicu prije toga i kod Ferencvarosa i sve skupa bilo je OK.

Pretrpeli ste velike promene ove sezone?

  • Trener Pastor je otišao nakon 10 godina u klubu, otišlo je doista iskusnih igrača koji su davali širinu momčadi, ali ovi koji su došli su se brzo uklopili. Naš Jelinić igra odlično dvojku u obrani, brzo se uklopio, Kalaraš koji je došao iz Bundeslige s ranijim iskustvom Vardara jako je bitan za obranu, Imsgaard je OK na golu, treba mu malo vremena, ali na nama koji smo dugi niz godina tu ja da pomognemo što više možemo.

Razlika između Pastora i Karpatija?

  • Sve je opuštenije, više trčimo, taktika ne ide u detalje kao kod Pastora, pa možda neki igrači bolje reagiraju. Zadržali smo, naravno, puno toga od trenera s kojim smo radili deset godina. Mislim da je sada OK.

Jedino grupa Lige šampiona nije baš OK?

  • Ove godine je skupina jako teška, sljedeći tjedan smo u Kielu, pa nam dolazi Aalborg… Stvarno je jaki raspored, svi žele biti među prva dva sastava da izbore lakši put prema Kölnu koji planiraju. Zato mi je žao da nismo uzeli bod kod kuće, jer smo ga zaslužili. Bit će teško, to je jedino što je sigurno.

PSŽ je bio veliki izazov na startu, dok Šoštarićevi saveti mogu dobro doći Zagrebu koji sledeći vikend gostuje kod Raula i njegovih momaka…

  • Protiv Pariza je bilo dobro, ali nekoliko naših pogrešaka, nekoliko pogrešaka sudaca u važnim trenucima… Izdržali smo trčati sa Steinsom 60 minuta. Fizički smo pokazali dobru pripremu. PSG je ozbiljna momčad. Steins drži sve konce u rukama, igraju brzo polukontru i kontru. To su savršeno radili protiv Nantesa u Superkupu kada su ih razbili 10 razlike, tu se sve super vidi. Steins odlično radi sa Syprzakom. Pravi višak na njegovom povratnom bloku, Prandi nije bio tu, Holm još ne igra, pa je Nikola morao više, odličan je bio dojučer naš Tonnesen…

Kako je bilo napadati parišku odbranu?

  • Luka, Nikola i Grebille su tu bili u sredini, mi smo se dosta orijentirali na Grebillea. Globalno, nismo imali problem s njihovom obranom, ali u nekim trenucima Palicka i Green su obranili više od naših vratara i to je jedan detalj koji je isto bio presudan.

Jesu li vas iznenadili ostali rezultati prvog kola?

  • Ne bih rekao, nisu to iznenađenja, jer je Aalborg bitno pojačan sa Vlahom, Nilsonom, Haldom i Landinom, a Kielce je vio bez Wolffa za kojeg se zna što znači za tu momčad. U našoj skupini rekao bih očekivane pobjede Kiela i Kolstada, u onoj drugoj nije me iznenadila pobjeda Veszprema u Magdeburgu, jer imaju super momčad i možda su po njoj i prvi favoriti ove sezone – zaključio je Mario Šoštarić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here