Marija Čolić: Strpljivo protiv Šveđanki

0
226

Golman nacionalnog tima Marija Čolić zadovoljna je otvaranjem EURO 2018 u pobedi nad Poljskom 33:26 i najavljuje veliku borbu sa Šveđankama (nedelja, 18 časova):

Odigrale smo sjajno drugo poluvreme. Ako budemo u nastavku prvenstva igrali na tom nivou možemo daleko da doguramo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je malo treme. Prva utakmica je uvek najteža. Ponosna sam na devojke što smo uspele da se izvučemo iz krize i pokažemo svoje pravo lice.

Čeka vas Švedska…

Biće lakše nego na otvaranju što se tiče ambijenta, ali čeka nas teži protivnik. Više nemamo prava na taj kiks i neke loše periode, moraćemo na visokom nivou da igramo protiv Šveđanki. Evropsko prvenstvo je jedna drugačija priča u odnosu na ono što smo imali sa njima u aprilu. Bili smo bolji u kvalifikacijama, ali uvek se na velikom takmičenju igra sa posebnom motivacijom. Šveđanke pokazuju veliku energiju. Biće to jaka utakmica na visokom nivou. Biće jako teško.

Da li sada može da se kaže da su Poljakinje ipak rival sa najmanjim rejtingom u grupi?

Naravno, iskoristili smo ovu utakmicu za uigravanje. Sada moramo da dižemo formu i da iskoristimo ovaj vetar u leđa koji smo dobili na startu.

Utakmica Danske i Švedske (30:29) rešena je u poslednjoj sekundi odbranom sedmerca…

Navijala sam za remi. Tu su negde, slične ekipe, to je taj lepi skandinavski rukomet. Do sada nam je ležao taj stil, videćemo kako će biti narednih dana. Dankinje su izvršile smenu generacija, a na sceni je mlad sastav koji želi da pokaže da može da dosegne ono što su njihove slavne generacije napravile.

Prva zvezda Švedske, Izabela Gulden, ako je suditi prema prvom meču, nije stigla u Nant u vrhunskoj formi..

Nije to igračica koja je bila ranije, ne znam šta se dešava, ali imam veliki respekt prema njoj. Treba biti oprezan, možda baš protiv nas proradi. Pobediće ekipa koja bude stprljivija i smanji tehničke greške na minimum. I mi, i one, igramo dobro odbranu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here