Maja Bulatović – “Na današnji dan klub se gasi!”

0
589

Ženski rukometni klub Budućnost u teškim finansijskim problemima.

U prošloj deceniji ženski rukometni klub Budućnost bio je najveći klupski sportski brend Crne Gore. Plavo-bele su bile šampionke Evrope 2012. i 2015. godine, igračice podgoričkog kluba bile su okosnica uspešne, medaljama ovenčane reprezentacije Crne Gore.

A, danas Budućnost je na ivici gašenja! To je otkrila Maja Bulatović, nekadašnja igračka legenda plavo-belih.

  • Na današnji dan klub se gasi. Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedelju dana pokušali smo da smanjimo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspeli, ali u mnogo toga ne, pričala je Bulatovićeva za „Dan“.

Klub ne zna čak u ovom momentu ni kako će na pripreme za novu sezonu.

  • Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi deo na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte. „Bemax“ je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mesec – od stanarina, avio karata, igrača koji su trebali da dođu.

Kako pišu podgorički mediji, zbog istih finansijskih problema je EHF svojevremeno izbacio Vardar iz Lige šampiona.

  • Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo za sve spremni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati u crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ne znam u ovom trenutku, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog meseca prema zaposlenima i poveriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedeljak treba da se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer, zaključila je Maja Bulatović.

ŽRK Budućnost je dvostruki osvajač Lige šampiona, trostruki Kupa pobednika kupova Evrope, jednom Kupa EHF, osam puta Regionalne lige, četiri puta je bio prvak velike Jugoslavije, čak 14 puta SR Jugoslavije, dok od nezavisnosti Crne Gore je uvek bio najbolji u državi – 16 puta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here