Luka Perić – Admir Ahmetašević – “Želimo na svakoj utakmici da damo svoj maksimum!”

0
238

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine pripremaju se za dva prijateljska meča protiv selekcije Češke u okviru EHF nedelje.

Reprezentativci BiH okupili su se na Ilidži gde će se za naredne mečeve pripremati pod rukovodstvom selektora Irfana Smajlagića.

Desno krilo reprezentacije BiH Luka Perić ističe da u reprezentaciji BiH vlada odlična atmosfera i svi su igrači spremni da se što bolje pripreme za Češku, a potom i nastup na Evropskom prvenstvu.

  • Moramo iskorisitit utakmice protiv Češke za što bolju pripremu za Evropsko prvenstvo treba nam mnogo jakih utakmica i provjera pred EP da znamo na čemu smo i koje elemente u našoj igri trebamo ispraviti do januara. Idemo u Češku da odigramo najbolje što možemo – kazao je Perić.

Golman reprezentacije BiH Admir Ahmetašević naglašava da reprezentaciji BiH mnogo znači svaka utakmice i trening, te da će protiv Češke ekipa dati svoj maksimum.

  • Ne gledamo na dvomeč protiv Češke kao na prijateljske utakmice. Idemo da damo svoj maksimum, da pokušao ostvariti pobjede i da se pokažemo u što boljem svjetlu pred početak priprema z Evropsko prvenstvo – naveo je Ahmetašević.

Reprezentacija BiH će igrati mečeve protiv Češke 4. i 5. novembra. Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj, gde će BiH igrati u okviru grupe E ekipama Švedske, Holandije i Gruzije.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here