Luka Cindrić u Vespremu!

0
259

Hrvatski as sa Ćavijem Paskvalom stiže u mađarskog velikana koji napada trofej Lige šampiona.

Uzavrelo rukometno tržište ovog meseca. Jedna saga je završena – Andreas Volf prelazi iz Kjelcea u Kil, odnosno vraća se nemački as u bivši klub, dok će u Vesprem da pređe srednji bek Dinama iz Bukurešta, Luka Cindrić.

Kako piše portal Germanijak, hrvatski reprezentativac je iskoristio klauzulu u ugovoru sa rumunskim timom po kome može da napusti šampiona Rumunije ako ode i trener Ćavi Paskval. Trofejni Španac je prošle nedelje predstavljen u Vespremu, a Cindrić je, prema navodima ovog portala, potpisao ugovor sa Vespremom na dve godine, odnosno 1-1.

Mađarski šampion sa Paskvalom, koji je zamenio Momira Ilića na klupi velikana iz gradića u blizini jezera Balaton, napada evropsku titulu koja mu nedostaje, a Cindrić će biti važan šraf. Nekadašnji as Vardara, Kjelcea i Barselone ima tri titule šampiona Starog kontinenta, a u najplatežnijem klubu na svetu doneće šampionski pelcer i klasu na srednjem beku koju je prošle sezone uglavnom pokrivao levoruki Nedim Remili.

Vesprem nije mnogo menjao tim u odnosu na prošlu sezonu. Zvanično, prvo pojačanje je hrvatski pivotmen Nikola Grahovac koji će da pojača konkurenciju na crti Srbinu Draganu Pešmalbeku i Francuz Ludoviku Fabregasu. Grahovac će zameniti Šveđanina Nilsona koji se vraća u otadžbinu. Klub napuštaju i desni bek, Egipćanin Jahija Omar, koji je još prošlog leta potpisao za Pari Sen Žermen, i francuski reprezentativac Kentan Mae koji je novi igrač Gumersbaha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here