Lovćen izdao saopštenje, Uprava Policije odgovorila – “Navijači ometali policajce u vršenju dužnosti!”

0
280
Podgorica, Montenegro, 24.10.23., October, 2023, EHF European league - Group phase match between RK Lovcen and SG Flensburg-Handewitt at Bemax Arena, Credit: Stefan Ivanovic/Alamy Live News

Rukometni klub Lovćen oglasio se saopštenjem povodom, kako navode, nemilih scena ispred Bemaks arene u utorak veče i incidenta između policije i gledalaca, i poručili da izražavaju žaljenje, ali i razočaranje.

  • Naš klub učinio je sve kako bi ispunio stroge standarde EHF-a za organizaciju evropske utakmice sa Flensburgom, o čemu svjedoče izvještaji službenih lica krovne rukometne organizacije. Zbog nemjerljivog značaja igranja jednog od najkvalitetnijih evropskih takmičenja za Prijestonicu Cetinje i naš klub, te posebno zbog popularizacije crnogorskog muškog rukometa, odlučili smo da ulaz na tri tribine, kapaciteta preko 2.000 mjesta, bude besplatan. Takođe, znajući za veliko interesovanje pozvali smo gledaoce da najkasnije do 20 sati budu u dvorani, kako bi se izbjegle gužve i mogući problemi. I dok je u sali vladala veličanstvena atmosfera prije, tokom i nakon utakmice, što su oduševljeno potvrdili naši uvaženi gosti iz Njemačke, a slike spektakla se proširile Evropom, ispred Bemaks arene događale su se scene koje našem sportu i državi apsolutno nanose štetu – naveli su iz Lovćena i dodali:
  • Iako je slobodnih i dostupnih mjesta bilo na najvećoj sjevernoj, i istočnoj tribini iza gola, koje su bile predviđene za besplatan ulaz gledalaca, iz nama nepoznatih razloga u jednom trenutku zatvoreni su ulazi u dvoranu, što je rezultiralo gužvom, naguravanjem, a potom i incidentom između policije i gledalaca, tokom kojeg je korišten i biber sprej, a što potvrđuju brojne fotografije i snimci. Zato ovom prilikom pozivamo Upravu policije da, shodno nadležnostima, ispita da li u postupanju službenika, koji su evidentno koristili pomenuto sredstvo bez prethodnog upozorenja ili naređenja kako bi rastjerali građane koji su samo željeli da gledaju evropsku rukometnu utakmicu i podrže naš klub, ima elemenata krivičnog djela.

RK Lovćen zahvalio se vernim navijačima što su došli u ogromnom broju i naparavili atmosferu za pamćenje.

  • Uz čvrstu nadu da ćemo 14. novembra protiv Kadeten Šafhauzena i 28. novembra protiv Elveruma izbjeći neželjene incidente i zajedno ponovo popuniti salu do posljednjeg mjesta, uz fantastičan ambijent kao protiv Flensburga, vrijedan evropskog naklona – piše u saopštenju uprave Rukometnog kluba Lovćen.

Nakon saopštenja Rukometnog kluba kluba Lovćen povodom događaja na utakmici Lovćen-Flensburg, u kojem su tražili da se ispita ima li u postupcima policajaca elemenata krivičnog dela, oglasila se i Uprava policije (UP).

Iz UP-a su kazali da je nakon dolaska pripadnika policije grupa navijača omalovažavala i ometala policijace prilikom sprovođenja službene radnje, “nakon čega su primenjena sredstva prinude – fizička snaga i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, a u skladu sa Zakonom.

Oni su saopštili da su službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica postupali po prijavi redarske službe, u kojoj je navedeno da grupa navijača pre početka rukometne utakmice pokušala nasilno da uđe u prostorije Bemax Arene.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here