Liga šampiona – Zagreb pružio dobar otpor u Parizu!

0
285

U okviru EHF Lige šampiona Zagreb je u četvrtak u pariškoj dvorani Pjer de Kuberten bio gost PSŽ-u. Pred 2.500 gledalaca, “Lavovi” su poraženi 35:31 (18:16) od francuske ekipe predvođene raspoloženim Šipšakom sa 8 i Steinsom sa 7  golova. Kod Zagreba najefikasniji sa 7 golova bio je Kuni Morales.

Odlično prvo poluvreme nakon traumatične nedelje odigrali su gosti. Postava je u startu bila standardna ove sezone, ali su već u prvom delu pokazali da sa dužom klupom lakše dišu. Smenjivali su se u prednosti s domaćinom, ali nakon dva dupla isključenja Gojuna i Valčaka ipak su samo sa -2 završili poluvreme. Zagreb je imao 4 isključenja u prvih 30 minuta, PSŽ nijedno, Zagreb 1 penal koji nije iskoristio Čupić, PSŽ 4 koje je sve iskoristio Šipšak. Odlično su na startu reagovali Morales sa tri uzastopna gola i Srna, odbrana je koliko se to može usporila Steinsa, jer ga je zaustaviti skoro pa nemoguće.

Odlično je Zagreb reagovao i na početku drugog dela, no veliki problem mu je bio crveni karton Faljića na autoritet Nikole Karabatića. Valčak je imao duplo isključenje, a Suholežnika zbog povrede nije bilo, što je bila teška situacija za Andriju Nikolića. Onda se u sudaru s Nikolom Karbatićem povredio Morales, a i sa svim tim se odlično nosio Zagreb, no u zadnjih desetak minuta ponestalo je snage i makar su bili blizu egalu, gosti nisu uspeli da dođu do preokreta.

PSŽ – Zagreb 35:31 (18:16)

PSG: Palicka (6), Green (3); Marchan, Steins 7, Keita, Sole 1, Tonnesen 2, Balaguer 2, Grebille 2, Syprzak 8 (6), L. Karabatić 3, Mathe 2, Holm 3, N. Karabatić 2, Prandi 3, Plantin. Trener Raul Gonzalez

ZAGREB: Mandić (8), Panjtar (2); Kos 2, Ćavar, Walcsak 2, Faljić 3, Klarica 4, Gojun, Srna 3, Klis, Sirotić 2, Čupić 2, Dibirov 5 (2), Kavčić, Glavaš 1, Morales 7. Trener Andrija Nikolić

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here