Liga šampiona (Ž) – Mec demolirao FTC – Herning Ikast iznenadio Vajpers Kristiansand!

0
241

Liga šampiona kod dama je otvorena na neverovatan način. Juče su odigrane 5 utakmice a dve su predstavile iznenađenja, nego krenimo redom.

Ferencvaroš je u svojoj hali dočekao francuski Mec i poražen je ubedljivo sa 25:38 (13:19). Gošće posle 6 minuta vode 0:6 i već je bilo jasno kako će se odvijati ostatak utakmice. Na kratko je prišao FTC a potom ponovo napada Mec. U 42. minutu je već 18:28 gde je već bilo jasno kome idu bodovi. Angela Malestajn je upisala 9 golova u poraženom sastavu dok je Andrea Lekić postigla 3 gola a Dragana Cvijić jedan. Na drugoj strani Kloe Valentini sjajna sa 9 golova. Mia Brkić je imala učinak 2/2.

Novajlija u Ligi šampiona Herning Ikast je porazio osvajača Lige šampiona Vajpers Kristiansand sa 30:26 (12:12). Sjajno domaćin startuje i vodi 9:4 da bi se na odmor otišlo sa 12:12. Drugo poluvreme ponovo pripada domaćinu ali je Vajpers mnogo bolje izgledao. Skogrand je bila najefikasnija u domaćem sastavu sa 5 golova dok je Vajpers Kristiansandu Knedlikova postigla 7 golova.

ĆSM Bukurešt je opravdao ulogu favorita protiv Odensea 28:24 (16:10). U pobedničkom sastavu je standardno dobra bila Kristina Neagu sa 8 golova dok je u ekipi Odensea Maren Ardal postigla 7 golova.

Šefler takođe nije imao problema protiv Savehofa te je slavio pobedu 32:29 (18:13). U mađarskom sastavu je Petra Vamoš postigla 6 golova dok je Jovana Jovović dodala 3 gola. Kod gošći po 5 golova Huselius, Kopang, Melegard i Blomst.

Iako se činilo da će Krim Merkator imati teško gostovanje u Lubinu, ipak od toga nije bilo ništa. Četa Dragana Adžića je novajliji dozvolila da u prvom poluvremenu postigne svega 6 golova dok je Krim brojao do 19. Na kraju je bilo 18:36. U domaćem sastavu je Kinga Gržib postigla 5 golova dok je Krim imao Radičević, Mavsar, Dimitrievu i Rosijak sa po 5 golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here