Liga šampiona (Ž) – Đer posle preokreta porazio Bitighajm, ĆSM Bukurešt savladao Šefler!

0
287

Juče su u okviru EHF Lige šampiona odigrane 5 utakmice gde su svi favoriti opravdali tu ulogu.

Od 16 časova sastale su se ekipe Šeflera i ĆSM Bukurešta gde su gošće slavile pobedu sa 23:30 (9:15) i tako zauzele 4. mesto u grupi A. Igračice Adriana Vasilea su od samog starta nametnule svoj ritam i povele 0:4. Do poluvremena je prednost samo porasla i na odmor se ide sa +6. U drugom poluvremenu je u par navrata Šefler pripretio a zatim ponovo ĆSM Bukurešt pravi seriju golova i utakmicu završava sa 23:30. Kod domaćina je Žimoneta Planeta postigla 6 golova. Katerin Gabrijel je imala 8 odbrana. Na drugoj strani najefikasnija je bila Anđela Stefanika Stoika sa 8 golova dok je Željka Nikolić postigla jedan gol. Evelina Erikson je skupila 20 a Laura Gloser jednu odbranu.

Odense je zauzeo 2. mesto u grupi pobedivši švedski Savehof sa 40:22 (21:11). Kod domaćina je Elma Haličević upisala 7 golova. Jara Ten Holte je skinula 10 udaraca a Altea Rebeka Rajnhart je imala upola manje. Na drugoj strani po 3 gola Nine Kopang i Olivije Melegard. Johana Bundsen je imala 9 a Ani Linder 2 odbrane.

Vajpers Kristianštad je takođe opravdao ulogu favorita protiv Rapid Bukurešta slavivši pobedu 35:30 (18:14). Jana Knedlikova je bila dominantna sa 8 golova dok je Marta Tomac dodala 4 gola. Sofi Ema Rebeka Borjeson je skupila čak 20 odbrana. Na drugoj strani 6 golova Alisije Fernandez Frage dok je Anđela Janjušević dodala jedan gol. Dijana Čiuka je imala 12 odbrana dok je Ivana Kapitanović ubeležila 5.

Sigurno najzanimljiviju utakmicu smo gledali u Đeru gde je Bitighajm bio na korak od senzacije. Nemice su odigrale maestralno prvo poluvreme (13:17) da bi potom Đer drugi deo dobio sa 18:12 i na kraju slavio sa 31:29. Bruna Aparesida Almeida de Paula je bila najefikasnija u pobedničkom sastavu sa 8 golova. Rinka Duijndam je skupila 14 a Sandra Toft 2 odbrane. Kod Nemica su po 5 golova postigle Karolina Kudlač Gloč i Ksenija Smits. Golmanka Gabriela Gonsalves Dias Moreski je imala 11 odbrana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here