Liga šampiona (M/Ž) – Poznato ko će igrati elitu naredne sezone!

0
262

EHF dodelio specijalnu pozivnicu makedonskom prvaku Eurofarm Pelisteru, a očekivano u evroeliti su i Zagreb i Dinamo iz Bukurešta

Evropska kuća rukometa (EHF) odgovorila je na zahteve za specijalnu pozivnicu u Ligi šampiona i kompletirala grupnu fazu u kojoj će igrati 16 timova podeljenih u dve grupe.

Preko vajld karte mesto u elitnom takmičenju dobili su Eurofarm Pelister (Makedonija), Zagreb (Hrvatska), Nant (Francuska), PIK Seged (Mađarska), Kjelce (Poljska) i Dinamo Bukurešt (Rumunija), a deo grupne faze biće i danski vicešampion Fredericija.

Odbijeni su zahtevi za plasman u Ligu šampiona Elveruma (Norveška), Porta (Portugal), Tatran Prešova (Slovačka), Bidasoe Iruna (Španija) i Šafhauzena (Švajcarska). Ovi timovi će biti deo grupne faze EHF Lige Evrope.

Pored učesnika sa specijalnom pozivnicom, tu su još i Olborg (Danska), Barselona (Španija), PSŽ (Francuska), Magdeburg (Nemačka), Fukse Berlin (Nemačka), Vesprem (Mađarska), Kolštad (Norveška), Visla Plock (Poljska) i Sporting Lisabon (Portugal).

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona zakazan je za 27. jun.

Kod žena, specijalnu pozivnici su dobili Podravka (Hrvatska), Odenze (Danska), Brest Bretanj (Francuska), Đer (Mađarska), Storhamar (Norveška), Glorija (Rumunija) i Rapid Bukurešt (Rumunija). Mesto u evroeliti su obezbedili: Esbjerg (Danska), Nikobing (Danska), Mec (Francuska), Ludvigsburg (Nemačka), Budućnost (Crna Gora), Ferencvaroš (Mađarska), Vajpers Kristijansand (Norveška), ĆSM Bukurešt (Rumunija) i Krim Merkator (Slovenija).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here