Liga šampiona (M) – Vesprem porazio Celje!

0
115

Mađarski Vesprem je imao zanimljivo gostovanje u Sloveniji kod Celja i rešio je probleme oko pobednika već u prvom poluvremenu kada je imao prednost od  +7. Na kraju je trijumf Mađara bio 40:33, a sa novim bodovima ostaju na prvom mestu sa 12 bodova.

Poslednji put je Vesprem izgubio na gostovanju u Danskoj kod ekipe GOG-a 28. septembra. Potom je dobio duele sa Portom, Vislom i Barselonom. Na polovini grupne faze Grupe B EHF Lige šampiona polako uočavamo ko će u narednu fazu.

Dva rivala će u narednom kolu igrati jedan protiv drugog 23. novembra, kada će Vesprem biti domaćin. I na ovom meču u Sloveniji gosti su već u 7. minutu vodili 4:1, a osam minuta kasnije imali su duplu prednost, 10:5 kao najava da su na dobrom putu da osvoje bodove. U prvom poluvremenu dominirao je Vesprem, koji je imao prednost od sedam golova, a na odmor je otišao rezultatom 22:17.

Prvih +10 golova prednosti za Vesprem je bilo u 49. minutu kada je Kosorotov pogodio za 35:25. Celje je u poslednjih deset minuta meča samo pokušalo da smanji prednost kako ne bi bila dvocifrena.

RK Celje Pivovarna Laško – Telekom Veszprém 33:40 (17:22)

RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek – Perić 1, Marguč 5, Mazej 2, Krečić, Cokan 7, Ćirović 1, Antonijević 3, Marić 2, Ivanković, Janc 5, Gregorič 1, Miličević 4, Kačičnik 1, Žabić 1.

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Omar, Descat 8, Sandell 4, Nilsson 2, Elísson 3, Ligetvári 2, Marguč 3, Remili 4, Mahé 2, Pešmalbek 2, Casado 2, Fabregas 5, Kosorotov 3.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here