Liga šampiona (M) – Eurofarm Pelister pružio sjajan otpor Parižanima!

0
189

Makedonski šampion Eurofarm Pelister odigrao je još jedan meč u Ligi šampiona i ponovo doživeo poraz. Pelisterci su u trećem kolu gostovali kod PSŽ-a i nisu uspeli da iznenade favorita (31:26), pa su u elitnoj grupi ostali na “nuli”, iza Zagreba, Koldinga, Oborga…

Bitoljčani su dobro otvorili i pokretnim i aktivnim napadom od dvadesetak minuta stvarali probleme moćnom PSŽ-u. Borzaš je igrao sjajno i brzo postigao pet golova, Tajnik je proigravao, a odbrana i Lejsak su funkcionisali u sjajnom ritmu. Raul je tražio tajm-aut na 8:7. Čudni sudijski kriterijumi, tehničke greške i promašen Serijev sedmerac su „prekinuli” meč. Sveci predvođeni Tenesenom su poveli i nisu ispuštali prednost do odmora. Palička je pročitao Peševskog, a posle atraktivnih „cepelina” Nikole Karabatića i Grebija, domaćin je otišao na odmor sa 15:12.

Na startu drugog poluvremena francuski šampion je čuvao prednost. Pelister je dobro funkcionisao i u 38. minutu je bilo 20:18. Nakon odbrane Lesjaka, makedonski tim je imao napad za -1 koji je realizovao preko Cehtea. Sa dva pogotka u nizu, PSŽ je ponovo otišao na 22:19, a nakon ovoga je bilo teško juriti zaostatak protiv mnogo boljeg rivala.

Najbolji strelac PSŽ-a bio je Šipšak sa sedam golova, ispred Balagera i Tenesena sa po četiri gola, dok su kod Pelistera Boržaš, Peševski i Tajnik postigli po pet golova.

PSŽ – EUROFARM PELISTER 31:26 (15:12)

Šipšak 7, Tenesen 4, Balager 4, Grebij 3, Holm 3, Steins 3, Karabatić L. 2, Mate 2, Karabatić N. 2, Entanzi 1, Sole 1, Palička (10/36 odbrana).

Tajnik 5, Borzaš 5, Peševski 5, Kisum 4, Cehte 3, Radivojević 2, Nilsen 1, Petrović 1, Lesjak (9/37 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here