Liga šampiona (M) – Bod velik kao kuća, Zagreb i Kjelce igrali nerešeno!

0
170

Rukometaši Zagreba odigrali su nerešeno 22:22 protiv poljskog Kjelcea u 7. kolu EHF Lige šampiona. I može se žaliti za drugim bodom koji bi bio zlata vredan. Ovako je sa 6 bodova ispod crte koja označava prolazak u nokaut fazu. Ali još je 7 kola do kraja.

Zagreb je finalistu EHF Lige šampiona Kjelce dočekao kompletan. A to znači da je u ekipi bio i Zvonimir Srna koji je zbog povrede propustio nekoliko poslednjih utakmica. I poljski prvak je bio kompletan pa je spektakl u Areni bio zagarantovan. Prepoznali su to i prijatelji rukometa i navijači Zagreba pa je najveća dvorana bila sjajno popunjena.

Počelo je žustro na obe strane. S odbranama 6-0 na obe strane. Matej Mandić na jednoj strani na golu, Andreas Volf na drugoj. Upravo je on upisao prvu odbranu nakon četiri minuta igre i 2:2 na semaforu. Tridesetak sekundi kasnije Zagrebaši su prvi put poveli. Hrabro su udarili na veoma visoku i agresivnu odbranu gostiju. Izvrstan je bio procenat realizacije u tim uvodnim minutima pa su u 8. minutu prvi put su otišli na plus tri (6:3).

Odličan ulazak u utakmicu imao je Matej Mandić. U prvih deset minuta imao je pet odbrana. Kada je Zagreb digao svoju prednost na 7:3, Talant Dujšebaev morao je da pozove minut odmora. Postigao je Kjelce nakon toga dva gola i uhvatilo priključak. Prvo isključenje Zagrebaša skupo je  plaćeno jer su gosti postigli dva gola pa smo na ulasku u poslednjih deset minuta prvog dela imali minimalnu prednost hrvatskog prvaka 9:8.

Raskoš koju ima na klupi trener Kjelcea obilato je koristio. Tako je praktično svih 14 igrača koji imaju pravo nastupa u polju odigralo po nekoliko minuta. Tako je stalno držao visoki ritam i pritiskao Zagreb. Menjao je i Andrija Nikolić koji je bio na klupi umesto Nenada Šoštarića kog muče leđa. Sedam minuta pre odmora Zagrebaši upadaju u prvu veću krizu i Kjelce stiže do izjednačenja 10:10. Drugo isključenje Zvonimira Srne gura Zagreb u nove probleme. Osam minuta bili su bez gola. Sjajan je na golu bio Matej Mandić i nije se otišlo u minus. U prvom delu skupio je pomalo neverovatnih 12 odbrana. Na odmor se tako otišlo s minimalnih 11:10 za Zagreb.

U nastavak se ušlo igrom gol za gol. Zagrebački sastav brzo je ostao s igračem manje jer je isključen Matic Suholežnik. Ali bez obzira na to prednost je dignuta na dva razlike. Da gosti ozbiljnije ne odu u zaostatak pobrinuo se Andreas Volf koji je imao nekoliko sjajnih odbrana.

Zagreb se hrabro borio s Kjelceom, sve brojnijim isključenjima i dosta čudnim sudijskim kriterijumom koji je Zagreb u 12 minuta nastavka 6 minuta ostavio s igračem manje. I pored toga Poljaci nisu mogli da preuzmu vođstvo. U 47. minutu Zagrebaši su došli do dva razlike i malo vazduha (20:18).

Šest i po minuta pre kraja počela je igra živaca. Svaki promašaj ili isključenje mogli su  biti odlučujući. Zagreb je držao plus dva (21:19). Treneri su zaređali s tajm – autima pokušavajući i na taj način da slome ritam protivnika. Tri i po minuta pre kraja kod rezultata 22:20, čudesni Matej Mandić brani sedmerac Igoru Karačiću i otvara put prema pobedi.

Ali Kjelce uspeva da postigne dva gola za redom i 52 sekunde pre kraj stigne do izjednačenja 22:22. Zagrebaši međutim greše u napadu i sada gosti 23 sekunde pre kraja imaju napad za pobedu. Njihova klupa poziva minut odmora. Pet sekundi pre kraja zaigrali su sedam na šest i složili akciju za Dilana Naia, ali je njegov udarac zaustavio Matej Mandić pa je svakome pripao po bod. Šteta, jer Zagreb je po svemu zaslužio oba.

RK ZAGREB – INDUSTRIA KIELCE 22:22 (11:10)

Panjtar, Mandić 17 odbrana; Kos 5, Ćavar, Walczak 3, Faljić, Klarica 3, Gojun, Srna 3, Sirotić, Čupić 3, Dibirov 3, Kavčič 1, Glavaš, Cuni Morales 1, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić.

Walach, Wolff 12 odbrana; Olejniczak 2, Wiaderny 1, Kounkoud 2, Sicko 1, A. Dujshebaev 2, Tournat 3, Karačić 3, D. Dujshebaev 4, Thrastarson, Paczkowski 1, Gebala, Karalek 1, Nahi 2. Trener Talant Dujshebaev.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here