LICITACIJA – 1,2,3 plavi karton u Crepaji – PRODATO!

0
849

Nije puno prošlo od skandala u Drugoj ligi „Vojvodine“ a evo već se desio novi. To je po našoj računici 3. ozbiljniji incident ove sezone.

Kao što znamo u Drugoj ligi „Vojvodine“ tokom „vladavine“ Slobodana Višekrune je bilo dosta spornih stvari, takoreći vladalo je bezakonje. Nova garda i rukovodstvo RSV-a je uvelo neke novitete u tu ligu ali ispalo je samo gore po klubove i igrače. Pre su se dešavali isto incidenti ali sada se sve to kažnjava po zakonu dok se u ranijim mandatima obično „zažmurelo“ jer je ipak to Druga liga Vojvodine.

Mi kao portal kom retko šta promakne, pomno pratimo ovu ligu i možemo reći da smo baš u čudu zbog čega je toliko prisutno nasilje u ligi?

Setimo se igrača Kukića koji se tereti da je nasrnuo na sudiju, zatim opšta tuča u Riđici i još mnogo toga.

Ovog vikenda je ponovo u centru pažnje Crepaja. Mnogi će reći zašto „gurate“ nos gde ne treba. Što pišete o tome. Moramo da kažemo. Pišemo o tome kako se više ne bi dešavalo a sada imamo i sva službena saopštenja, glasila i razne stvari koje nam približavaju događaje. Kao što smo rekli, nasilju nije mestu u rukometu.

Crepajci su u okviru 19. kola dočekali Sentu i na kraju su poraženi 24:27. Tokom celog prvog poluvremena su igrači Vladimira Georgijevskog vodili a zatim gosti preuzimaju vođstvo u drugom delu igre. Nije bilo puno isključenja, gosti su imali samo 3 dok su domaći imali dva od različitih igrača i 3 od Stefana Bugarčića. Poslednje isključenje je igrač A11 (Stefan Bugarčić) dobio u 47:16. Negodovao je odluku kod sudija i dobio još 2 minuta zbog prigovora. Nije se ni na tome završilo a zatim je već pomenuti igrač prenaglio i poneo se ekstremno nesportski prema sudijama Jovani Stevanić i Sanji Čolić a zatim i prema delegatu Mirku Perendiji. Dobio je prvo crveni a zatim i plavi karton a zatim je sve krenulo nizbrdo. Kako smo saznali od Bugarčića najviše mu je zasmetalo to što je Perendija iskoristio izraz „majmunsko ponašanje“ te je nekadašnji srpski internacionalac planuo.

Naravno treba osuditi nesportsko ponašanje prema službenim licima ali i treba utvrditi da li je kontrolor zaista upotrebio ovaj neprimereni izraz.

Stefan Bugarčić može biti kažnjen neigranjem maksimalno 10 utakmica i maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 500.000 dinara.

Da li će se igrači i klubovi urazumiti i spustiti loptu to je veliko pitanje. ZsiK je kako mnogi kažu „rak“ rana našeg rukometa ali sigurni smo da će Branka Marić staviti sve na svoje mesto gde delioci pravde trebaju da budu neprimetni na terenu.

Takođe se nadamo, da se i u ostalim takmičenjima neće događati nešto nalik ovome jer kao što smo mnogo puta rekli, rukomet služi da spaja a ne da razdvaja ljude.

REŠENJE O POKRETANJU POSTUPKA PROTIV STEFANA BUGARČIĆA

REŠENJE O SUSPENZIJI STEFANA BUGARČIĆA

REŠENJE O KAŽNJAVANJU RK CREPAJA

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here