Leon Vučko potpisao za NEXE!

0
198

Potpis na ogovor kojim se obavezuje da će u dresu RK NEXE provesti iduće dve godine je stavio Leon Vučko i tako postao novi “Grom”!

U konferencijskoj dvorani firme NEXE d.d. Ugovor je na drugoj strani potpisao predsednik Josip Ergović, koji nije krio zadovoljstvo što će u našičkom klubu igrati još jedan iskusan i vrlo kvalitetan igrač Leon Vučko.

Leon Vučko, 29-godišnji kružni napadač relativno je kasno počeo da se bavi rukometom. S 15-16 godina, nakon što je morao da odustane od fudbala zbog svoje fizičke konstitucije, odlučio je da se bavi rukometom i nije pogrešio. Prve rukometne korake napravio je u RK Zagreb II, a nakon sezona provedenih u Zagrebu, Dubravi i Varaždinu, Leon je četiri sezone proveo u Slovačkoj u Tatranu iz Prešova, a nakon toga je karijeru nastavio u Francuskoj. Najpre u drugoligašu Strazburu, a nakon toga dve sezone je igrao za Ponto Kombo, u najjačoj francuskoj ligi. Iako je imao još nekoliko ponuda za nastavak karijere, Leon se bez puno razmišljanja odlučio za povratak u Hrvatsku. Evo i njegovih prvih utisaka nakon potipsivanja ugovora.

  • S predsjednikom Josipom Ergovićem izuzetno sam se brzo dogovorio oko svega, prvi dojmovi su odlični. Baš sam sretan što sam došao u ovaj klub, već sada mogu reći da sam izuzetno zadovoljan načinom na koji je klub organiziran. Imam dosta prijatelja koji su igrali u NEXE-u i uvijek sam čuo samo pohvale, tako da je i to poprilično utjecalo na moju odluku. U Našicama sam bio puno puta kao igrač tako da već pomalo poznajem grad i dvoranu koja je uvijek kad sam igrao bila ispunjena. Obavio sam i razgovor s trenerom Ivankovićem kojega osobno ne poznajem, ali mislim da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao. Ekipa je izuzetno kvalitetna i moja su očekivanja poprilično velika, nadam se da ćemo svi biti zdravi i jedva čekam da krenemo s radom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here