Lana Lončar – “Neće biti lako protiv Dunajske Strede”

0
575

Ovog leta Lana Lončar je dres ekipe Hadžića zamenila onim aktuelnog šampiona BiH Borca. I na početku se odmah pokazala kao pojačanje – u prvom nastupu igračica, koja nastupa na poziciji levog beka, postigla je 13 golova.

  • Nije mi se bilo teško prilagoditi, s obzirom na to da imam dosta ranijih poznanstava. Drago mi je što me put doveo u Banjaluku. Grad sa velikom istorijom, kulturom,ali i sportskim rezultatima mi je privukao veliku pažnju. Ljudi su vedri i pozitivni. Ekipa me ke prihvatila odlično, zadovoljna sam i radujem se novim izazovima, kaže Lana Lončar na početku razgovora za Sport1, pa se onda osvrće na svoje nastupe.
  • Dosadašnje partije su bile dosta dobre, s obzirom na to da se još privikavam na novu sredinu.Treninzi su na visokom nivou, od igračica se očekuje profesionalnost i ozbiljnost na treninzima. Odnosi trenera prema igračicama su odlični, kao i svaki trener nastoji nas izvesti na pravi put i ispravljati naše nedostatke.Radujem se saradnji sa jednim od najtrofejnijih trenera u BiH Radetom Unčaninom i nadam se da ću dosta toga naučiti od njega, govori mlada Lana. Banjalučanke, koje kako smo već napisali, brane titulu šampiona, odlično su počele novu sezonu i najavile da će ponovo biti jedan od favorita za šampionski naslov. 
  • Uzimajući u obzir da smo za sada prvi na tabeli, moram reći da je zadovoljna cijela ekipa, stručni štab, pa tako i ja. Od samog početka smo krenuli dobro. Otvorili smo sezonu sa tri pobjede u tri utakmice. Dobro smo radili i spremali se protekla dva mjeseca. Sigurna sam da rezultat neće izostati, ukoliko nastavimo raditi kao do sada, poručila je Lana Lončar.

Ovog vikenda Banjalučanke igraju na euro-sceni, a u okviru EHF Kupa Borac gostuje u Slovačkoj, ekipi Dunajske Strede. Taj meč igra se ove subote u 18 sati, a  revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

  • Naša očekivanja su da odigramo što kvalitetnije utakmicu u Slovačkoj. Analiziramo protivnita već 15-ak dana i pratimo njihovu ligu. Raduje nas što će klub nakon devet godina izaći na evropsku scenu. Naravno da ćemo dati sve od sebe da tamo iznenadimo protivnika. Iskustvo je sigurno na njihovoj strani. Mi smo mlada ekipa, ali nigdje ne idemo sa bijelom zastavicom. Pokušat ćemo im parirati sa dobrom odbranom i trkom kroz polukontre i kontre. Ovo je ujedno i odlična prilika da vidimo gdje smo u odnosu na druge ekipe. Ono što nas posebno raduje je što ćemo odigrati revanš pred našom publikom u dvorani Borik, zaključila je Lana Lončar.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here