Kvalifikacije za SP 2025 (M) – Makedonija stradala na Farskim Ostrvima!

0
173

Rukometaši Makedonije ubedljivo su izgubili na gostovanju na Farskim ostrvima sa 34:27 (18:14), u prvom meču od dva za Svetsko prvenstvo. Makedonci su mnogo grešili i nisu imali rešenje za sjajnu igru Farana, koji su pred punim tribinama ostvarili može se reći presudan trijumf. Jedno je sigurno, Makedonija će imati pakleno težak zadatak da se izbori i da održi kontinuitet velikih takmičenja, jer se u Skoplje vraća sa visokim zaostatkom.

Lazarov se odlučio na bekovsku trojku sa Taleskim, Mitevim i Jagurinovskim, na liniji je bio Peševski, a na krilima Kosteski i Atanasijević. Prvi gol je bio majstorija Skipagotua, a u narednom napadu je pogodio Jagurinovski. Potom su Farani otvorili dobar niz, usledile su greške Miteva i Jagurinovskog i ubrzo je na semaforu pisalo 6:2. Lazarov je pozvao tajm-aut, a nakon toga Makedonija je primila gol za -5. Konačno je nešto pošlo za rukom Makedoniji, domaćin je napravio dve greške i golovima Lazarevskog, Jagurinovskog i Kuzmanovskog smanjili su na 7:5. Igrao se jedan period gol za gol, ali je ponovo domaćin počeo da gradi prednost. Filip Kuzmanovski nije realizovao penal za -1. Usledila je kazna za to, Farani su se konsolidovali i ponovo poveli sa +3. Serija isključenja Makedoncima je izmakla kontroli i semafor je pokazao 14:9. Pokušavali su gosti da održe sebe u životu, a Farska Ostrva su golom Mituna došla do najviših 17:11. Za Makedoniju je bilo dobro što je finiš poluvremena završen mini-serijom 3:1 i na odmor su otišli ​​sa 18:14. Skipagotu je bio enigma za odbranu Makedonije koji je postigao pet golova, a Kuzmanovski i Lazarevski su postigli četiri gola.

Farani su dobro ušli u drugo poluvreme, ali su u nekoliko navrata grešili, a Makedonija je postigla brze golove i sačuvala isti zaostatak sa poluvremena. Mitrevski je skinuo čist zicer, ali je potom usledila greška na suprotnoj strani. Nakon 22:18, Makedonija devet minuta nije poentirala jer je promašila i imala nekoliko tehničkih grešaka, a domaćin je imao +7. Nakon što domaćin nije iskoristio nekoliko napada, selektor Farskih Ostrva je pozvao minut odmora. Mitun je pogodio za +8, a na kraju je usledio i gol Kuzmanovskog te je na semaforu stajalo 26:19. Domaći su relativno lako držali Makedoniju na pristojnom odstojanju. Isključeni su Velkovski i Lazarevski, a sa dva rukometaša manje izborili su penal koji je Kosteski realizovao. Trener Lazarov je na tajm-autu zamolio igrače da pokušaju da smanje zaostatak u finišu. To su i učinili. Smanjili su na -6 a potom je domaćin pojačao ritam i slavio sa 34:27.

FARSKA OSTRVA – MAKEDONIJA 34:27 (18:14)

Mortensen 5, Johansen 1, Av Teigum 6, Poulsen 5, E.E Skipagotu 10, Mitun 6, Rasmusen 1, Jakobsen (4/22 odbrane), Sačvel (2/9 odbrane).

Mitev 5, Markoski 1, Kuzmanovski 8, Kosteski 5, Jagurinovski 3, Lazarevski 4, Serafimov 1, Mitrevski (6/35 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here