Kvalifikacije za EURO 2024 (Ž) – Slovenija brojala do 51 protiv Letonije!

0
147

Reprezentacija Slovenije ugostila je reprezentaciju Letonije u celjskom Golovcu za uvod u novu rundu kvalifikacija. Rukometašice sa Baltičke obale nisu mogle da prate selekciju Dragana Adžića, koji je pre odlaska na gostovanje u Italiju dao priliku svim igračicama da pokažu šta umeju. Slovenke su zabeležile najveću pobedu u zvaničnim mečevima protiv Letonije.

Tim crnogorskog stručnjaka na klupi Slovenije Dragana Adžića pouzdano je osvojio oba boda u kultnoj dvorani Golovec u Celju, a već u subotu ih u Kjetiju čekaju Italijanke.

U grupi 4, pored Slovenije, Letonije i Italije, učestvuje i Francuska.Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa će učestvovati na završnom turniru, koji će se održati od 28. novembra do 15. decembra naredne godine u Bazelu, Debrecinu, Insbruku i Beču.

Sloveniju krajem februara i početkom marta iduće godine očekuju dve utakmice protiv Francuske, a u prvoj polovini aprila gostovanje u Letoniji i domaći meč protiv Italije.

U meču protiv Letonki, Slovenke nisu mogle da računaju na neke od nosioca igre poput Elizabet Omoregie, Tamare Mavsar, Barbare Lazović, Alje Varagić, a i u njihovom odsustvu, bilo je jasno od prvog minuta da će prvu pobedu ostvariti pred oko400 navijača u kultnom Golovcu.

Iskusne slovenačke reprezentativke Ana Gros, Nina Zulić, Tjaša Stanko, Maja Vojnović i Nataša Ljepoja su vrlo brzo postavile stvari na pravo mesto, što je omogućilo Adžiću da ih odmori u drugom poluvremenu i pruži priliku da se dokažu mlađe igračice.

Posle samo deset minuta igre prednost Slovenije iznosila je šest golova (9:3), da bi u 18. prvi put na meču porasla na deset (16:6). Potom je slovenački „žar” malo pao zbog ogromne razlike u kvalitetu, ali je i pored toga prednost na polovini meča iznosila +13 (24:11).

U drugom poluvremenu slika na terenu se nije menjala. Slovenija je za dve klase bila bolja od rivala, i stekla najveću prednost od 38 golova upravo na kraj utakmice.

U drugom poluvremenu Letonke su prvi gol postigle tek u 46. minutu. Luna Mija Zupan, Elena Erceg, Dijana Đajić i Tinkara Kogovšek debitovale su u dresu sa državnim grbom posle najviše pobede u zvaničnim utakmicama ženske reprezentacije Slovenije. Špela Bajc je, posle dve pripremne utakmice u Slovačkoj, ovoga puta igrala i zvaničnu utakmicu.

Za Sloveniju, koja je ostvarila najubedljiviju reprezentativnu pobedu, Ema Abina i Ema Hrvatin bile su najefikasnije i obe su postigle po sedam golova.

SLOVENIJA – LETONIJA 51:13 (24:11)

Slovenija: Vojnović (6/17 odbrana), Đajić (11/12 odbrana), Zupan (5/6 odbrana), Klemenčič 2, Novak 2, Erceg 2, Gros 2, Marković 6, Stanko 4, Abina A. 3, Ljepoja 7, Zulić 2, Bajc 2, Kogovšek 5, Abina E. 7, Hrvatin 7.

Letonija: Kokina (3/22 odbrane), Hansone (2/17 odbrane), Vengra (1/17 odbrana), Cibulska 7, Krole 3, Stankeviča 1, Reifelde 1, Zaharane 1.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here