Kvalifikacije za EURO 2024 (Ž) – Makedonija opravdala ulogu favorita protiv Azerbejdžana!

0
285

Ženska reprezentacija Makedonije uspešno je krenula u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (EP) koje se igra 2024. godine. Reprezentacija Makedonije slavila je kod kuće nad Azerbejdžanom (40:17) i zakoračila ka kontinentalnom skupu.

Novi selektor Kristijan Grčevski debitovao je pobedom na klupi ženske selekcije, a meč je bio u potpunosti u znaku devojaka u crvenim dresovima. Od prvog do poslednjeg minuta Makedonija je imala prednost, a pobeda nije bila pod znakom pitanja.

Makedonski rukomet je daleko bolji od azerbejdžanskog, a to se pokazalo i na startu kada je Makedonija povela sa 9:1. Protivnik je dao samo jedan gol za devet minuta i tu je bila vidljiva razlika u kvalitetu. Makedonija je prvi put imala dvocifrenu prednost 13:3 i od tada je održavala tu prednost. Na poluvremenu je bilo 23:10 a drugo poluvreme je bila samo rutina i prilika da Grčevski testira sve rukometaše.

Sve rukometašice koje su dobile šansu upisale su se u listu strelaca osim Ivane Gakidove.

Najefikasnije su bile Sazdovska i Sedloska sa po sedam golova, ispred Jankulovske sa pet golova.

Terzić je imala sedam, a Petkovska šest odbrana.

U selekciji Azerbejdžana je Slemanova postigla šest golova.

MAKEDONIJA – AZERBEJDŽAN 40:17 (23:10)

Sedloska 7, Sazdovska 7, Jankulovska 5, Mladenovska 4, Ristovska 3, Tasevska 2, Janeska Kildan 2, Guguljanova 2, Džatevska 2, Đorđievska 2, Nikolić 2, Kiprijanovska 1, Arsenievska 1, Terzić (9/16 odbrana), Petkovska (7/17 odbrana).

Slemanova 6, Bajramova 4, Smagina 3, Barbakadze 1, Hasanova 1, Mikalovič 1, Šarifova 1, Rasulova (8/35 odbrana), Hasanova (1/14 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here