Kvalifikacije za EURO 2024 (Ž) – Hrvatska prejaka za reprezentaciju BiH!

0
182

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija upisala je drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. U prepunoj dvorani u Cazinu, “Kraljice šoka“ savladale su domaću reprezentaciju Bosne i Hercegovine s rezultatom 31:17 (6:12).

Selektor Nenad Šoštarić krenuo je u utakmicu sa sledećom postavom: Tea Pijević na golu, Paula Posavec na levom, odnosno Tena Japundža na desnom krilu, Ćamila Mičijević levi bek, Stela Posavec srednji, Katarina Pavlović desni bek, a crtu je držala Sara Šenvald.

U fantastičnoj atmosferi dvorane u Cazinu, ispunjene gromoglasnim navijačima, Hrvatska je dobro otvorila utakmicu te u 8. minutu stigla do +4 (1:5). Treba reći da su domaće igračice nošene odličnom publikom s tribina, pružile čvrst otpor pa Kraljicama šoka nije bio jednostavan zadatak pronaći put do protivničke mreže. U prvih 20 minuta utakmice, ukupno smo videli (samo) 12 golova. Bilo je 4:8. Treba spomenuti i nekoliko odličnih intervencija Anice Gudelj kao i to da je domaćin u određenim trenucima, objektivno igrao i iznad svojih mogućnosti, jako čvrstu i “grubu“ odbranu pa je tako nastradao i zub Klare Birtić.

Uz sve navedeno, rukometašice BiH jako dobro su čitale igru Hrvatske i prekidale napade Hrvatske, dok je odbrana na trenutke bila dobra, a na trenutke nije pružala preveliku sigurnost Tei Pijević na golu. Selektor Nenad Šoštarić u prvom poluvremenu izrotirao je gotovo sve igračice koje je imao na klupi (što viđamo retko) pa su sve osim Lucije Bešen, Kristine Prkačin i Andree Šimare bile na terenu. Sve to, na poluvremenu je dovelo do rezultata 6:12.

Odmah na početku drugog poluvremena, u igru je ušla Andrea Šimara na levom krilu, a na bekovskim pozicijama počelu su Larisa Kalaus, Dejana Milosavljević i Klara Birtić koju je posle zamenila Stela Posavec. S nekoliko dobrih reakcija u odbrani, uz tri brze bekovske igračice u napadu, igračice Hrvatske su stigle i do nekoliko lakih golova iz polukontri pa su Hrvatice u 40. minutu prvi put stigle do dvocifrene prednosti, 10:20. Priliku među stativama tad je dobila Lucija Bešen. Održavale su tu prednost Kraljice šoka sve do ulaska u zadnjih 10 minuta kad se BiH približila na -7 (15:28 u 56. minutu), ali dalje od toga nije mogla. Konačni rezultat bio je 31:17 za Hrvatsku.

Najbolje u redovima Hrvatske, s pet golova, Dejana Milosavljević i Nikolina Zadravec te još jednom odlične na golu, golmanke Hrvatske Tea Pijević sa devet odbrana (53%) i Lucija Bešen sa šest odbrana (40%). Kod domaće ekipe najbolji strelci su bili Armina Isić i Ana Vrančić s četiri gola.

BOSNA I HERCEGOVINA – HRVATSKA 17:31

Vrančić 4, Išić 4, Demić 3, Kolašinac 2, Andrić 2, Dautović 1, Pandža 1, Gudelj (7/29 odbrana), Selimović (1/9 odbrana).

Zadravec 5, Milosavljević 5, Šimara 5, Posavec 3, Pavlović 3, Šenvald 2, Kalaus 2, Japundža 2, Birtić 1, Prkačin 1, Pijević (9/17 odbrana), Bešen (6/15 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here