Kup Nemačke – Gumersbah bolji od Ferndorfa – Erlangen porazio Flensburg!

0
301

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Bundeslige i Kupa Nemačke, Flensburg, eliminisan je u 1/16 finala Kupa nakon što je u gostima izgubio od Erlangena sa 29:26.

Flensburg je dobro počeo, ali u nastavku ništa nije išlo. U finišu prvog dela Erlangen je uspeo da stigne do najvećih 16:12. Autsajder ovog duela čuva ovu prednost do kraja za senzacionalnu pobedu i plasman u osminu finala.

Makedonski internacionalci koji igraju u Nemačkoj obezbedili su plasman u narednu fazu Kupa.

Filip Mirkulovski i Stefan Čavor (CG) je sa Veclarom savladao gostujući tim Ajzenaha sa 25:29, iako je na poluvremenu izgubio 14:13.

Prethodno su plasman u osminu finala Kupa Nemačke obezbedili Filip Kuzmanovski sa Hanoverom i Žarko Peševski sa Štutgartom.

Što se tiče ostalih, Gepingen Krešimira Kozine, Nemanje Zelenovića i Urha Kastelica je porazio Hutenberg i prošao u narednu fazu.

Balingen Kristijana Bećirija je morao da prizna u ovom trenutku ekipi Nordhorna da je bolja.

Ham Vestfalen Vladimira Božića je lako slavio protiv Grosvalštada tako da ćemo ovu ekipu gledati u narednoj fazi.

Melsungen Nebojše Simića, Domagoja Pavlovića i Marina Marića je obezbedio narednu fazu pobedivši ekipu Bitighajma.

Jedan od zanimljivijih mečeva bio je onaj između Hamburga i Fukse Berlina gde su “Lisice” posle drame slavile i prošle u narednu fazu. Sjajnu partiju su imali Miloš Vujović, Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev.

Čini se da je Kil imao najlakšeg protivnika. Posle 60 minuta Aue nije imao šansi. Miha Zarabec i Domagoj Duvnjak ni sada nisu bili pošteđeni te su “krivci” što je Kil tako lako prošao dalje.

Ante Grbavac je uspeo da se upiše u listu strelaca i Martin Juzbašić je odlično branio za Dormagen ali je Lemgo na kraju slavio i prošao dalje.

Šime Ivić, Marko Mamić  i Lovro Jotić su morali da priznaju Manhajmskim Lavovima ovoga puta da su bolji. Ilija Abutović će igrati u narednoj fazi takmičenja.

Enes Keskić je imao šansu da se nađe u narednoj fazi ali je Ludvigshafen pao pred ekipom Mindena koja će se naći u narednoj fazi.

Gumersbah nije imao problema protiv Ferndofra i lako je prošao u narednu fazu. Tibor Ivanišević je bio sjajan sa 13 odbrana i odveo svoj tim u narednu fazu.

REZULTATI 2. RUNDE:

EHV Aue vs. THW Kiel 26:38 (12:17)

HSV Hamburg vs. Füchse Berlin 28:29 (14:15)

SG BBM Bietigheim vs. MT Melsungen 28:30 (10:16)

ASV Hamm-Westfalen vs. TV Großwallstadt 33:29 (15:15)

HC Erlangen vs. SG Flensburg-Handewitt 29:26 (16:12)

HSG Nordhorn-Lingen vs. HBW Balingen-Weilstetten 29:25 (12:11)

TV 05/07 Hüttenberg vs. FRISCH AUF! Göppingen 26:40 (11:20)

ThSV Eisenach vs. HSG Wetzlar 25:29 (14:13)

VfL Gummersbach vs. TuS Ferndorf 30:22 (14:14)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here