Kup Hrvatske (M) – Sve po starom, Zagreb ponovo osvojio Kup!

0
140

Rukometaši Zagreba pobednici su hrvatskog kupa. U finalnom meču Zagrepčani su pobedili Sesvete 19:27 i tako osvojili svoj jubilarni, 30. trofej u kupu. Najkorisniji igrač Festivala rukometa je Timur Dibirov.

Rukometašima Sesveta ovo je bilo prvo finale u istoriji, Zagrebu 31. Sesvećani su istrčali s istom postavom kao u polufinalu, kod Zagreba dve promene. U sastavu su bili Zvonimr Srna i Zlatko Horvat, a izvan su ostali Luka Lovre Klarica (leđa) i Edin Klis (taktički razlozi). Obe su ekipe krenule s odbranama 5-1. Kod Sesveta napjed je bio isturen Patrik Hršak, Zagreba, Aleks Kavčić. Napadački zanimljivo je bilo videti odluku Sesvećana da odmah krenu s igrom sedam na šest. Lagana nervoza osetila se na obe strane u samom otvaranju utakmice. Zagreb je dva od tri svoja početna pogotka postigao na prazan gol. Zbog toga se Igor Vori već u 7. minutu odlučio da vrati igri šest na šest. Ni ta igra nije donosila ploda. Zagreb je u 10. minutu već bio na 1:5 pa je trener Sesveta morao da reaguje minutom odmora. Odbrana Zagrepčana funkcionisala je gotovo savršeno u prvoj četvrtini. Za sve što su njihovi protivnici smislili, imali su rešenje. Iako je kraj sezone, noge Zagrebovih rukometaša bile su izrazito brze, agresivnost tačno na granici dopuštenog pa su Sesvećani izgledali prilično nemoćno. Ipak, nisu posustali. Malo po malo uspeli su da prepolove zaostatak od šest golova. U 17. minutu tako su bili na 6:9. Zagreb je brzo odgovorio s dva gola za redom i opet utakmicu uveo u za njih mirne vode. Do odmora su sačuvali plus četiri (10:14) i mirno otišli u svlačionicu.

Zagreb je drugi deo otvorio serijom 1:3 i nakon pet minuta igre pobegao na šest golova razlike (11:17), te tako poslao jasnu poruku protivniku da se nije opustio tokom odmora. Kod takve razlike, sesvetski trener zatražio je svoj drugi minut odmora. Oba trenera puno su rotirala postave. Zagreb je pravio dve promene odbrana – napad pa je to dosta usporavalo njegovu igru, ali bio je to ritam koji su iskusni Zagrebaši odlično prilagodili sebi i u tome se sjajno snalazili. I održavali su svoju prednost od četiri ili pet gola, čak i u trenucima kada su bili s igračem manje. Jako su se trudili igrači Sesveta. Potrošnja je bila maksimalna, ali Zagreb je jednostavno bio prejak za njih u ovom trenutku i na kraju su morali da im stisnu ruku. Završilo se sa 19:27.

SESVETE: F. Perić 11/33, M. Prpić 1/4, A. Čaprić 1/3, P. Hršak 1/4, N. Jelovčić 1/1, I. Dumenčić 3/5, J. Tomić -/-, F. Turčić 0/1, Z. Raužan 2/3, M. Šuker -/-, D. Gavrić 6/8, K. Godec 2/3, N. Finek -/-, M. Ćuk 2/4, A. Lasan 1/1, J. Topić 0/1
Trener : Igor Vori

ZAGREB: A. Grbavac 2/12, M. Mandić 2/12, M. Kos 6/10, P. Walczak -/-, A. Faljić 0/1, J. Gojun 2/3, Z. Srna -/-, M. Molc -/-, Z. Horvat -/-, K. Sirotić -/-, I. Čupić 3/5, T. Dibirov 7/11, N. Franković 0/2, A. Kavčić 6/7, F. Glavaš 3/4, M. Suholežnik -/-
Trener: Andrija Nikolić

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here