Kovačević – Vukajlović – Radojević – “Tim je pobedio!”

0
202

Rukometašice Srbije su odlično počele drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu. Nova dva boda iz utakmice protiv Crne Gore obezbedila su Srbiji treće mesto na tabeli u drugoj rundi takmičenja. Sledeći rival je aktuelni olimpijski šampion i jedan od glavnih kandidata za najsjajnije odličje na prvenstvu, Francuska.

Reprezentativke Srbije, Tamara Radojević, Aleksandra Vukajlović i Jovana Kovačević osvrnule su se na pobedu protiv Crne Gore i najavile utakmicu sa Francuskom.

TAMARA RADOJEVIĆ:

  • Čestitala bih svojoj ekipi na borbi od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Gubile smo četiri gola razlike, stizale, pa opet gubile. Sve je to psihološki momenat sa kojim moraš da se izboriš. U ekipi imamo i mlade igrače koji treba da se naviknu na ovako teške utakmice. Zaista sam srećna što smo posle toliko godina pobedili Crnu Goru, ali iz svake utakmice treba sagledati stvari koje smo dobro uradile, kao i one koje nisu bile dobre. Mislim da nismo dobro otvorile utakmicu, imali smo dosta propusta u odbrani, ali dobro je što se sve na kraju završilo pozitivnim rezultatom, započela je Tamara Radojević, osmostruki strelac Srbije u pobedi nad Crnom Gorom i upravo je ona u drugom poluvremenu uz Jovanu Risović pokrenula našu selekciju do preokreta:
  • Jeste da kažu da smo u drugom poluvremenu Zmaj i ja povukle ekipu, ali mislim da smo to uradile sve. Igračice na tribini, na klupi i na terenu, sve zajedno smo doprinele pobedi i tome da se u drugom poluvremenu uzdignemo, da ne dozvolimo da nas ta razlika od četiri gola poremeti, da ih stignemo i na kraju prestignemo i pobedimo.

Nema vremena za predah jer već danas sledi nova utakmica i to sa natežim rivalom do sada:

  • Danas nas čeka Francuska, veoma ozbiljan protivnik. Nema odmora, imale smo dva treninga pred utakmicu sa Francuskom, kako bismo se što bolje spremili. Radimo i video analize i pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo. Mislim da u utakmicu možemo da uđemo rasterećeno, jer one imaju ulogu favorita i na njima je veći pritisak nego na našoj ekipi. Samim tim možemo da igramo slobodnije i rasterećenije, pa nekad i ta rasterećenost može da dovede do iznenađenja, smatra Tamara Radojević.

ALEKSANDRA VUKAJLOVIĆ:

  • Pokazale smo da možemo da dođemo do uspeha ako verujemo jedna drugoj, ako igramo timsku igru i držimo se onoga što nam trener kaže. Sve devojojke koje su bile na terenu, na tribinama i na klupi, uz naš stručni štab – svi zajedno smo dali sve od sebe. Ovo je primer kako utakmica treba da se igra protiv teških protivnika. Čekali smo dugo ovu pobedu, rekla je Aleksandra Vukajlović i istakla da je Srbija pokazala karakter i borila se od prvog do poslednjeg minuta:
  • Na poluvremenu i  nasvakom tajm-autu smo stalno pričali o tome da ne treba da odustanemo. Ponavljali smo da treba da verujemo jedni u druge, da treba da izađemo na teren, da im pokažemo šta možemo i koliko vredimo, da se borimo, pa čak i da izgubimo da znamo da smo dali sve od sebe.

Sledi utakmica sa reprezentacijom Francuske:

  • Francuskinje su favoriti na ovom takmičenju, smatram da su dobre u odbrani, jake u duelima jedan na jedan, idu u brzi kontranapad iz jake odbrane. Moraćemo da obratimo više pažnje i da budemo skoncentrisanije u napadu, da ne dajemo lako lopte, na tome ćemo dodatno poraditi na treningu i naravno, jaka odbrana. Bez jake odbrane kakvu smo prikazali protiv Crne Gore ne možemo da pobedimo, zaključila je Aleksandra Vukajlović.

JOVANA KOVAČEVIĆ:

  • Bilo je jako teško gledati utakmicu sa tribina. Od početka utakmice do do kraja osetila se velika energija. Ja sam se trudila da dam svoj maksimum sa tribina, da navijam iz sveg glasa da me cela hala čuje i na taj način sam htela da bodrim devojke koliko sam mogla. Znali smo da će druga faza biti teška, da će svaka utakmica biti sve jača i jača i da će pritisak rasti. Utakmica sa Crnom Gorom je bila veliki izazov, mi smo znale koliko će one da se bore, da će biti veoma motivisane i da neće odustati. Drago mi je što su se devojke borile od početka do kraja, što su ginule jedna za drugu, iako su gubile, nisu padale i na kraju smo pobedile kao tim, istakla je Jovana Kovačević, koja je zbog povrede zadobijene u utakmici sa Rusijom, meč morala da posmatra sa tribina.

Sledi najveći izazov do sada, reprezentacija Francuske:

  • Danas će biti jako teška utakmica jer igramo sa jednim od favorita za osvajanje prvenstva. Biće teško i napeto od početka, kao što je bilo protiv Crne Gore. Juče smo znale da će biti teško, ali smo dale sve od sebe, tako će biti i sutra. Od početka ćemo krenuti jako, pa šta bude. Borićemo se svih šezdeset minuta, ginućemo jedna za drugu i mislim da smo na dobrom putu. Pokazale smo mnogo i trudićemo se da iznenadimo favorita. Francuska ređa dobre rezultate prethodnih godina, svake godine osvajaju medalje, suvišno je bilo šta reći jer su kao kolektiv veoma kvalitetna ekipa, ali danas niko nije nepobediv i zaista verujem da ćemo dati naš maksimum pa ćemo videti rezultat na kraju, rekla je Kovačević i prokomentarisala svoje učešće u narednim utakmicama u Španiji:
  • Nadam se da ću uspeti da se pridružim ekipi do kraja prvenstva.

Utakmica između Srbije i Francuske na programu je danas, 11. decembra od 18:00 časova.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here