Kolumna: Ko je kidnapovao savez od rukometa?

0
395

Ko je ukrao savez od rukometa?

Gledajući ovako ovlaš po zvaničnom sajtu rukometnog saveza nekako mi se čini da je hakovan i otuđen od čelnika.

 Informacije, odluke, smernice o takmičenju, delovanju klubova, sportista i sportskih radnika nema. Iz svega ovoga možemo konstatovati da kuća gori a baba se češlja!!!

Na osnovu činjenica koje imamo šta nas je snašlo možemo dati pretpostavku da se neće sportski život vratiti u našoj državi pre kraja maja, u svemu tome moramo pomenuti izrazito pesimistične ekonomske aspekte u društvu koji slede, gde će sport sigurno biti poslednja „rupa na svirali“ za finansiranje, i gledajući tu sliku pred očima šta je rukometni savez preduzeo za dan kad se sve vrati u „normalu“, gde će biti taj dan rukomet, gde za mesec, dva ili tri od tog dana, šta će biti za godinu dana!? Čelnici saveza su nestali u bermudskom trouglu onoga što jeste rukomet u Srbiji, onoga što ga je zadesilo ovom virusnom pošasti i onoga šta će biti po završetku ovog vanrednog stanja u državi.

Mnogo je pitanja za takmičenja na koja savez nema odgovora… Šta će klubovi, igrači, treneri, rukometni radnici u ovoj pandemiji, a vezano za sport koji vole?

 Šta će klubovi sa igračima u vreme trajanja ove pauze, šta sa njihovim angažmanom u profesionalnom smislu (ugovori, stanovi, finansijske prinadležnosti)?

Šta će igrači kada posle duže pauze treba da izvrše svoje obaveze a nije realno da ih izvrše u punom smislu, šta će ako im isteknu ugovori a nisu odradili onaj deo zbog koga su angažovani ne svojom krivicom?

Šta će treneri sa igračima koji nisu spremni a od njih se očekuju rezultati, šta će sa čelnicima koji nisu spremni da im zbog ugovornih obaveza pruže novi trenažni proces u klubu već ih šalju u „igru“ odmah po završetku vanrednog stanja?

 Šta će klubovi sa igračima koji nisu u treningu i čiji ugovori ističu, trenerima koji nisu spremni da žrtvuju svoju stručnost zarad ubrzanog povratka na terene kako bi se opravdala odobrena sredstva tim klubovima, šta će biti sa sredstvima koja treba da dobiju a za koja svi prećutno znaju da će biti prava „muka“ ih tek sad obezbediti, šta će biti sa troškovima koje imaju za takmičenja i koja pod pretnjom kaznama moraju da isplate?

Šta će biti sa ligama, da li je normalno da se igraju ubrzano nakon prestanaka vanrednog stanja od dva do tri meseca u maju, junu ili julu, da li je normalno da počnu pre nove sezone i igraju se u avgustu, septembru ili oktobru pa da se naredna sezona odmah nastavlja i tako dobijemo dve katastrofalno organizovane sezone?

Da li možda slučajno ovi od korone kidnapovani čelnici saveza imaju ikakvu strategiju šta dan posle???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here