Kiril Lazarov objavio širi spisak za EHF EURO 2024!

0
278

Rukometnu reprezentaciju Makedonije očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Nemačkoj. Pred reprezentacijom Makedonije je teška misija, jer će igrati u grupi sa domaćinom i gigantom Francuskom, kao i Švajcarskom koja je u usponu.

Selektor Kiril Lazarov saopštio je širi spisak rukometaša pozvanih na okupljanje. Na spisku je 35 imena sa kojih će selektor birati sa kojim igračima će u Nemačku. U selekciji su povratnici, novajlije i verovatno ceo „arsenal” kojim Makedonija raspolaže.

Širi spisak rukometaša za Evropsko prvenstvo:

Golmani

Nikola Mitrevski (Porto), Martin Tomovski (Vardar), Marko Kizić (Eurofarm Pelister), Ivan Galevski (Alkaloid)

Leva krila

Petar Atanasijević (Eurofarm Pelister 2), Dimitar Dimitrioski (Valjadolid), Nikola Kosteski (Plzenj), Cvetan Kuzmanovski (Eurofarm Pelister), Goce Ojleski (Ohrid)

Desna krila

Nenad Kosteski (Eurofarm Pelister), Nikola Stoileski (Ohrid), Martin Popovski (Amičitija)

Levi bekovi

Filip Taleski (Benfika), Ivan Džonov (Alkaloid), Emilijan Đorgovski (Eurofarm Pelister), Marko Miševski (Vardar), Mihajlo Mladenović (Alkaloid), Tomče Stojanovski (Butel)

Desni bekovi

Tomislav Jagurinovski (Vardar), Filip Nikolov (Butel), David Savrevski (Alkaloid), Martin Velkovski (Alkaloid), Martin Serafimov (Alkaloid)

Srednji bekovi

Filip Kuzmanovski (Eurofarm Pelister), Igor Đorgiev (Alkaloid), Pavle Atanasijević (Eurofarm Pelister), Marko Mitev (Alkaloid), Edvin Omeragić (Alkaloid)

Kružni napadači

Žarko Peševski (Eurofarm Pelister), Milan Lazarevski (Vardar), Nikola Markoski (Alkaloid), Marko Stojković (Alkaloid), Mihail Alarov (Vardar), Valentin Karasmanakis (Multi Esens)

Zanimljivo je da je poziv usledio i za mladog Nikolasa Najdenovskog, dečaka koji nastupa za švedski Lugi. Reč je o 17-godišnjem talentu koji ima švedski pasoš i bio je deo omladinskih kategorija ove zemlje, a poreklom je iz Makedonije.

Makedonija će 10. januara otvoriti grupu protiv Francuske. Četiri dana kasnije sledi meč sa Nemcima, a poslednji meč je 16. sa Švajcarskom.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here