“Kauboji” vredno rade u Poreču!

0
182

Iza hrvatske muške seniorske reprezentacije nepuna su tri dana priprema u Poreču. Ritam je udarnički i gotovo da nema sata slobodnog vremena. Stručni štab na čelu s selektorom Goranom Perkovcem, u dvorani provodi više od šest sati dnevno. Kada tome još dodamo razgovore i video analizu, može se slobodno reći da reprezentacija odrađuje i više od punog radnog vremena u Poreču.

Reprezentacija je podeljena u dve grupe– crvenu i plavu. Prva ima jutarnji trening od 09:30 do 11:00h, druga od 11:00 do 12:30 sati. Nakon ručka koji je na rasporedu u 13:15h, sledi kratki popodnevni odmor. U 16:30h sledi druga runda treninga koji traje do 18:00h. Nakon toga, Plavi preuzimaju štafetnu palicu i dvorana u hotelu Diamant je samo njihova do 19:30h. Večera je za sve u 20:15h, a nakon toga  razgovor i zajednička analiza onoga što se radilo toga dana.

Atmosfera je sjajna. Nitko ne prigovara. Poreč je napustio David Mandić jer još oseća posledice povrede koju je zadobio pre 15-tak dana u Bundesligi. Stoga je stručni štab naknadno s pozvao Gotija Maričića, člana RK Gorenje Velenje. Nito drugi se  ne žali na povrede i sjajno se radi. Svaki trening isplaniran je do najsitnijih detalja. Paralelno s tim, odrađuje se i dieo marketinških obaveza prema sponzorima. Želja je da se dani priprema u decembru ne prekidaju, snimanjem reklama ako to nije nužno, već da u potpunosti budu rezervisani za treninge.

Selektorov plan za ovu fazu priprema je da se u igru vrati odbrana 3-2-1, koja je nekada bila zaštitni znak Hrvatske. Ta ideja je sjajno prihvaćena u Poreču. I polako se sprovodi u delo. Milina je videti da su je igrači oberučke prihvatili. Za  neke, to je potpuna novost, drugi su odlično reagovali na tu zamisao jer su je igrali ili je povremeno igraju u svojim klubovima. Naravno da se ne zaboravljaju dve osnovne odbrane: 5-1 i 6-0.

Stručni štab je već složio dve ekipe koje će međusobno igrati u subotu u Velom Joži. Al igračima još ne otkriva karte. I tako će biti sve do polaska u dvoranu. Stoga, svi s nestrpljenjem čekamo subotu!

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here