“Kauboji” odlaze na zasluženi odmor!

0
180

Četiri dana priprema hrvatske reprezentacije u Poreču brzo su prošla. Ostao je još samo jedan trening i igrači će dobiti dva dana slobodno za doček Nove godine i druženje sa svojim najmilijima. Raspoloženje i atmosfera u Poreču, odnosno u dvorani hotela Valamar Diamant, praktično u drugom domu reprezentacije su kao i uvek sjajni.

Radilo se dva puta dnevno. U  jutarnjim satima glavna „faca“ bio je kondicioni trener Danijel Brajković. Njegov zadatak je da igrače dovede u optimalnu fizičku spremu, jer neki su igrali jako puno, neki malo u poslednje vreme, drugi su imali i lakših problema s povredama. Treba to sve fino “popeglati“ i dovesti na najviši mogući nivo. Stručni štan je treneru Brajkoviću delimično olakšao proces priprema jer je za svakog igrača napravio kratki karton odnosno presek jeseni, koliko je utakmica ko odigrao, koliko je individualno radio na sebi, s kakvim povredama se eventualno mučio. Tako je praktično svaki igrač imao svoj „mali program“ priprema.

U poslepodnevnim satima radi se na igri, analizi protivnika, slaganju obrane. Ono što selektor silno želi jeste ubrzanje igre, protoka lopte. Tu Hrvatska po njegovom mišljenju malo zaostaje za drugim reprezentacijama, a ima igrače, veruje Goran Perkovac,  koji mogu da odgovore tim zahtevima, i promeniti igru.

Ono što sve veseli jeste činjenica da za sada nema nikakvih povreda. Paralelno sa svim tim aktivnostima, Stručni štab razgovara s igračima, radi analizu protivnika na Evropskom prvenstvu, posebno Španije koja ih čeka u prvom meču. “Video mag“ Zoran Čulk je zauzeo celu sobu, i spava gotovo na kauču, sa svojim kompjuterima putem kojih snima sve utakmice koje ovih dana igraju protivnici Hrvatske na “Croatia kupu”, ali i na Evropskom prvenstvu. Stručni štab dakle, ništa ne prepušta slučaju.

Za kraj, podsetimo još jedanput da će se reprezentacija za treću fazu priprema okupiti na Novu godinu u 15:00h i nakon kraćeg druženja s medijima, ponovo krenuti put Poreča. Tu će imati završnu glazuru, uz dva meča “Croatia kupa”. Prvi je na rasporedu već 4. januara protiv Crne Gore u 17:00h, drugi, dva dana kasnije 6. januara protiv Slovenije takođe u 17:00h. Između toga će 5. januara svoj meč odigrati Slovenija i Crna Gora.

Kao što je to uobičajeno poslednjih nekoliko godina, u poluvremenu utakmice Hrvatska – Slovenija održaće se svečano proglašenje najboljih rukometašica, rukometaša, trenera i sudijskih parova za 2023. godinu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here