“Kauboji” nastavili sa pripremama u Zagrebu!

0
310

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavila je s pripremama za Svetsko prvenstvo koje će se od 13. – 31. januara 2021. godine održati u Egiptu. Selektor Lino Červar i dalje ima poteškoća s kompletiranjem sastava. Naime, Marin Šego koji je poslednja tri dana proveo u Francuskoj, na pregledima još nije dobio zeleno svetlo svog kluba da može u puni trenažni proces. Stoga će dobiti poštedu i u revanš utakmici sa Španijom koja se igra u subotu u Madridu, i nastaviti lagano da trenira u Zagrebu.

Selektor želi potpuno spremnog Marina Šegu. I fizički i psihološki. On je veoma važan oslonac i snaga reprezentacije Hrvatske. Osim toga, treba zadržati dobru saradnju s njegovim klubom Monpeljeom. Prema sadašnjem planu Lino Červar će u Egipat voditi tri golmana. Naime, odlazak na Svetsko prvenstvo s dva golmana predstavljao bi dosta veliki rizik, jer dobije li jedan slučajno koronu, reprezenacija će se naći u velikom problemu i ostati na samo jednom čuvaru mreže. A to sasvim sigurno nije dobro.

Svi drugi igrači za sada su dobro i zdravi. Nakon treninga selektor će odlučiti ko će još uz Marina Šegu propusiti Španiju. Sutra ujutru sledi novo PCR testiranje. U Madrid se leti čarterom u subotu, 9. januara, ujutru. Povratak je odmah nakon utakmice. I izolacija u Hotelu Sheraton do puta u Aleksandriju. O svakodnevnoj rutini i jednoličnosti svakoga dana svoja razmišljanja podelila su dva Ivana – Martinović koji je proslavio rođendan i Pešić koji se vratio u reprezentaciju nakon dve godine.

Ivan Pešić, reprezentativac Hrvatske:

  • Jako mi je drago što sam ponovno s dečkima. malo su još noge teške, ali usprkos svemu, odigrali smo dobru utakmicu, tako da mislim da nema razloga za brigu ili strah. Teško je, ali moramo biti spremni na sve, mi smo profesionalci. Sigurno će biti zanimljiva utakmica protiv Španjolske jer oni su doma, ali mi smo spremni za njih. Mislim da je puno važnije ono što nas očekuje poslije, dakle Japan, i tako dalje.

Ivan Martinović, reprezentativac Hrvatske:

  • Želimo popraviti ono što možemo, želimo bolje ući u utakmicu, nego u prvoj utakmici. Ne želimo imati toliko tehničkih grešaka. Vidjeli smo koliko su Španjolci ofenzivni i znamo sitnice koje još moramo popraviti. Sretan sam jer igram i obranu i napad i nadam se da ću tako i nastaviti. Sad treniramo u Zagrebu, dobro nam je i idemo odraditi još tu utakmicu, par treninga i onda na prvenstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here