Katarina Đurić novi član Skupštine RSS-a!

0
455

Katarina Đurić, predsednica ŽRK Metalac 2015 je dobila poziv da u petak bude član Skupštine Rukometnog saveza Srbije ispred rukometne organizacije Centralne Srbije.

Još jedno priznanje Katarini Đurić ali i Metalcu 2015 zbog veoma dobrih rezultata i odličnog rada sa mlađim kategorijama. Inače Đurićeva je postala predsednik kluba 2021. godine, prošle godine Metalac 2015 je ušao u viši rang takmičenja kada je Katarina Đurić izabrana za potpredsednicu Skupštine Zajednice klubova Super “B” lige Srbije.

Pored odličnih rezultata na čelu ŽRK Metalac 2015, iza Đurićeve se nalazi izuzetno uspešna igračka karijera. Đurićeva je počela da se bavi rukometom 1987. u RK Uzor iz Valjeva (kasnije ŽRK Platan). U prvi tim je ušla 1990. godine koji se takmičio u Jedinstvenoj drugoj ligi SFRJ. Potom odlazi u ŽRK Partneršped iz Požege sa kojim je nastupala u Prvoj ligi a zatim i u Super ligi. Od 1995. do 2000. godine brani boje Napretka iz Kruševca i učestvuje u Kupu kupova IHF i Čelendž kupu. Jednu sezonu provodi u Spartaku iz Subotice a od 2000. godine igra za Naisu sa kojom stiže do četvrt finala Lige šampiona i osvaja Kup. Osvojila je trofej Čelendž kupa Evrope kao i Kup Srbije i Crne gore savladavši podgoričku Budućnost u finalu. Karijeru je završila 2005. u Napretku. Igrala je za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije 1995. godine a tri godine kasnije bila je na širem spisku seniorskog nacionalnog tima. Radi kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Valjevu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here