Kasim Kamenica dao neopozive ostavke u Goraždu!

0
255

Predsednik i šef stručnog štaba RK Goražde, Kasim Kamenica je podneo neopozive ostavke na obe funkcije.

On je istakao da je ostvario cilj za ovu sezonu, a to je opstanak Goražda u Premijer ligi, a na sednici Upravnog odbora podneo ostavke. Razlozi za njegov odlazk su isključivo finansijske prirode.

  • Smatram da sam lično trebao imati više poštovanja i da klub zaslužuje mnogo veći tretman u gradu. Prije dvije godine, kada sam se na Skupštini prihvatio funkcije, obećao sam formiranje ekipe za ekspresni povratak u Premijer ligu i stvaranje stabilnog premijerligaša. To smo učinili na jedan odličan način. Također, stvaranje Škole rukometa koja je u tom trenutku bila potpuno zapostavljena, a sada imamo 100 mladih, rekao je Kamenica.

Stvaranje budžeta je, kaže, jedino što nije uspeo da učini. Zbog toga je nedostatak adekvatne finansijske podrške razlog njegove ostavke.

  • Jednostavno sam bez umora i uvreda zaključio da prekinem angažman, jer ne vidim sebe u tom projektu dalje. Probao sam doći i do premijera  BPK i dati smjernice kako da se sport finansira u gradu, da se izbjegne politički uticaj skupštinskih zastupnika, već da izgradimo sistem po kojem bi se uradila kategorizacija sporta i klubova. Ali, po tom pitanju sam ostao neshvaćen i moje sugestije nisu na adekvatan način doprle ni do gradonačelnika, ni do Vlade BPK i premijera, tako da je klub u nezavidnoj situaciji, završio je Kamenica.

U prilog tome dodao je da se MRK Goražde borio s daleko najmanjim budžetom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prenosi FENA.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here