Karlos Ortega u Barseloni do 2027. godine!

0
170

Karlos Ortega u Barseloni još tri sezone.

Karlos Ortega je najtrofejnij čovek u rukometu kada su u pitanju trofeji za šampiona Evrope. Kao igrač Barselone je šest puta bio na krovu Starog kontinenta, a kao trener je dva puta podigao najvažniji trofej na klupskoj sceni. Kako to rade veliki klubi, Katalonci su mu odmah aktivirali ugovor do 2027. godine. Stari je isticao 2026.

Naime, Ortega je prošlog oktobra produžio saradnju do 2026. godine, uz klauzulu da će mu saradnja biti produžena na još godinu ako osvoji titulu u Kelnu. Tako je i bilo. Dika Mem i drugovi su protekog vikenda vratili evropski trofej u Blaugranu. Barsa je pre toga osvojila sve pehare u domaćim okvirima gde deceniju već nema dostojnog takmaca posle gašenja Sjudad Reala. U Asobal ligi je stigla do titule sa samo jednim remijem, bez poraza.

Ortega je stigao na kormilo Barselone leta 2021. godine posle odlaska Ćavija Paskvala u Dinamo iz Bukurešta. Za tri godine ima dve titule šampiona Evrope, a sva tri puta je vodio svoj tim na finalnom turniru Lige šampiona u Lankses areni u Kelnu. Barsa je u sezoni za nama osvojila čak šest od sedam trofeja. Jedino je izmakao Superglob (nezvanično Svetsko klupsko prvenstvo gde je najbolji bio Magdeburg).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here