Kaj Smits – Od Limburga do Mageburga i Lige šampiona!

0
301

Desni bek Kaj Smits postao je prvi holandski rukometaš koji je osvojio Ligu šampiona.

Holanđanin, koji ima 26 godina, i ekipa Magdeburga postali su u nedelju novi šampioni evropske elite, pošto su u produžetku savladali Kjelce sa 30:29 (26:26, 13:15).

Smits je već na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj pokazao da se afirmiše kao lider u dresu „lala“, ali je snalažljivošću na terenu jasno stavio do znanja da je na pravom putu da postane jedan od najboljih rukometaša.

Holanđanin je u poslednjoj sezoni u Magdeburgu odigrao na visokom nivou i bio jedan od ključnih faktora za veliki uspeh Bundesligaša, koji je pre F4 turnira bio više autsajder nego tim koji može da iznenadi nekoga i dođe do zlata.

Desni bek je bio najbolji strelac Magdeburga u oba meča, protiv Barselone i Kjelcea na F4 turniru u Kelnu, ali je bio i najbolji strelac u timu Beneta Vigerta tokom protekle sezone. Prošle sezone sa Magdeburgom osvojio je titulu u Bundesligi, ove godine osvojio je trofej Lige šampiona.

Kaj Smits je u svojoj karijeri igrao za limburške lavove (Holandija), Vilhelmshavener (Nemačka), Holstebro (Danska) i Magdeburg (Nemačka) dok će sledeće sezone igrati za Flensburg (Nemačka).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here