Kai Smits potpisao za Flensburg!

0
340

Reprezentativac Holandije, desni bek Kai Smits će tokom narednog leta napustiti redove nemačkog šampiona Magdeburga i preći u Flensburg.

Uprava nekadašnjeg šampiona Evrope je preko društvenih mreža potvrdila saradnju sa rukometašem iz Holandije. Desni bek je sa Flensburgom potpisao ugovor na dve sezone, uz mogućnost produženja ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.

Za Smitsa je bilo interesovanja i drugih bundesligaša, ali je ekipa Flensburga uspela da ga dovede u svoj tim. Smits je u karijeri, osim za Magdeburg, nastupao i za ekipe Holstebroa iz Danske, kao i za matični klub iz Holandije Limburg.

Od 2016. nosi dres reprezentacije Holandije, a zajedno sa reprezentativnim kolegama na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj ostvarili su najbolji plasman osvojivši 10. mesto.

Maik Makula – trener ekipe:

  • Veoma smo srećni što smo uspeli da potpišemo Smitsa i što je odlučio da igra rukomet u našem klubu.

Holger Glandorf – Generalni direktor:

  • Kai nije pokazao svoje veštine samo u Bundesligi. Kvalitete koje poseduje pokazao je i na Evropskom prvenstvu 2022. sa reprezentacijom Holandije. Naš sistem igre savršeno odgovara njemu, a i on našem. Veoma sam zadovoljan što smo nakon odluke Magnusa Roda da napusti klub našli sjajnog igrača na ovoj poziciji.

Kai Smits:

  • Veoma sam ponosan što ću od naredne sezone biti deo Flensburga. Flensburg je tim koji se uvek bori za titulu. To je moj primarni cilj. Pored toga, Flensburg je veoma lepa sredina i čuo sam mnogo dobrih stvari o gradu Flensburgu. Uveren sam da ću se ovde osećati veoma prijatno i da ću se dobro uklopiti. Zaista se radujem ovome.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here