Kadeti Crne Gore obavili preglede!

0
233

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje muške rukometne kadetske  reprezentacije Crne Gore  uoči Mediteranskog prvenstva, koje se održava od 18. do 24. februara.

Tim je u Podgorici na pripremama, a testiranje će ukazati na performanse metabolizma pred pet utakmica koje ih očekuju u svega tri dana, nakon čega sledi razigravanje za plasman.

Testiranje su obavili profesori prof. dr  Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević. Profesori su razmenili iskustva sa selektorom muške rukometne reprezentacije Branom Božovićem, direktorom Draškom Mrvaljevićem i trenerom Milošem Kneževićem koji su zaduženi za stručni rad ove rukometne selekcije.

  • Kontinuirana dijagnostika, planiranje i programiranje trenažnog procesa, važni su zbog postizanja vrhunskih rezultata. Svuda u svijetu, pa i kod nas,  dokazana je velika potreba za praćenjem trendova razvoja novih tehnologija i njihovih dostignuća, a u okviru antropometrijskog testiranja uz Tanita vagu, doprinosi se planiranju individualnih treninga, kako pojedinih rukometaša, tako i cijele ekipe, kazao je profesor Bjelica.

Merenjem  pomoću Tanita vage, urađena je analiza parametara metabolizma rukometaša. U okviru ove brze i neinvazivne metode, procenjen je sastav tela rukometaša, u pogledu strukture, sadržaja masti, mišićne i koštane mase, kao i vrednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име