Jasmina Kolak preuzela ŽRK Radnički!

0
358

Ženska selekcija rukometnog kluba Radnički je u minuloj sezoni Super lige zauzela pretposlednje, deveto mesto i samim tim izgubila superligaški status tako da će takmičenje nastaviti u Super B ligi.

Rekomponovanje ekipe je u punom jeku a najvažniji korak je napravljen imenovanjem novog šefa stručnog štaba. Po prvi put u istoriji kragujevačkog rukometa na to mesto je angažovana žena, bivša vedeta kluba i deo ekipe koja je donela prvu titulu prvaka države u Šumadiju, Jasmina Kolak (38), koja se dokazala u radu sa mlađim selekcijama i čiji angažman treba da donese novi vetar u leđa ženskom rukometu u gradu na Lepenici.

Iza Jasmine stoji impozantna biografija i bogata igračka karijera u kojoj je nastupala za Knjaz Miloš, sadašnji Bekament BB, Jagodinu, Zaječar, nemački Trir kao i u tri navrata za Radnički. Osvojila je dve titule prvaka i isto toliko naslova pobednika kupa Srbije. Nakon završetka igračke karijere posvetila se trenerskom poslu, predvodila je generacije Ž12 i Ž14, koje je dva puta uzastopno odvela na završni turnir šampionata Srbije.

  • Veoma sam srećna i zadovoljna što sam postavljena na mesto šefa stručnog štaba ženske selekcije. Velika je čast biti trener u klubu sa tako velikom tradicijom kao što je naš Radnički. Zanimljiva je činjenica da se ovo imenovanje poklopilo sa desetogodišnjicom od osvajanja prve titule prvaka Srbije. Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba na podršci i poverenju i verujem da ćemo uz dobar rad napraviti stabilan tim za buduće uspehe, izjavila je novi šef struke Radničkog  Jasmina Kolak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here