Jasmin Hadžihasić – “Krivaja ne poznaje polovičan rad!”

0
143

Premijer liga BiH u narednoj sezoni bi mogla biti izrazito zanimljiva, jer klubovi su više nego aktivni u letjnoj pauzi. Krivaja iz Zavidovića je jedan od klubova koji je veoma aktivan u pripremi za narednu sezonu.

Trener Jasmin Hadžihasić je rekao sledeće:

Jasmine kako teku pripreme za narednu sezonu i da li ste kompletirali vaš tim?

  • Pripreme RK Krivaja kreću 26. jula 2024.godine. prvi dio priprema igrači će odraditi sa našim kondicionim trenerom, prof. Bukvićem. Odmah nakon toga ulazimo u dvoranu i prelazimo na rad sa loptama jer brzo krećemo sa pripremnim utakmicama. Angažovanjem pivota i golmana kompletirali smo sastav za narednu sezonu. Našu ekipu su napustili određeni igrači, ali mislim da smo adekvatno odgovorili dovođenje novih igrača, koji će se nadam se što prije uklopiti u ekipu.

Kakve su ambicije RK Krivaja u narednoj sezoni i šta veliki broj navijača Krivaja može očekivati u narednoj sezoni?

  • Ambicije RK Krivaja su da iz sezone u sezonu napreduje kako u igri i na tabeli, tako i u organizacionom smislu. Kao trener ću se truditi da igramo brz, moderan i efikasan rukomet što će naša publika sigurno podržavati. Naravno od igrača ću tražiti veliku disciplinu i požrtvovnost u odbrani. Krivaja je u posljednjih nekoliko sezona zauzela kurs dobrog i disciplinovanog rada i odnosa prema klubu, te ću i ja nastaviti od igrača tražiti profesionalan pristup. Naprosto RK Krivaja, njena istorija i veliki broj navijača koji nas podržava ne poznaje polovičan rad. Od igrača očekujem da dođu fizički spremni na pripreme i da budu motivisani za rad, jer pred nama je sigurno jedna naporna sezona.

Kako vidite kvalitet Premijer lige BiH i šta možemo očekivati u budućnosti od bosanskohercegovačkog rukometa?

  • Smatram da će rukometna Premijer liga biti zanimljiva, jer su ekipe prilično izjednačene. Sve ekipe se pojačavaju i dovode igrače iz drugih država gdje sa mladim domaćim igračima sastavljaju respektabilne ekipe i smatram da se na taj način sigurno poboljšava kvalitet Premijer lige, jer jake ekipe čine i jaku ligu. Premijer ligu sam igrao od osnivanja pa do kraja svoje igračke karijere i mogu iz ličnog iskustva reći da se iz godine u godinu igra sve atraktivniji i brži rukomet što dovodi do poboljšanja igre u Premijer ligi. Najbolji pokazatelj da se podigao kvalitet rukometa u našoj zemlji je to da sve više mladih igrača potražuju inostrani klubovi iz liga koje su mnogo jače od naše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here