Jagodinke slavile protiv Narodne Republike Kine!

0
236

Rukometašice Jagodine koje su večeras u prijateljskom meču odmerile snage sa reprezentacijom Kine apsolutno su zasluženo slavile rezultatom 26:24 (13:10)

Od samog početka videlo se da je kvalitet na strani šampiona Srbije koji je i ovaj put pokazao zašto ima taj epitet. Pred 800 gledalaca u hali „JASSA“ utakmicu je otvorila sa 2 gola Aneta Adžić. Vođstvo Jagodinki smanjila je 24-godišnja Qiao Ru koja brani boje kluba Jiangsu-a.

Brzo su uzvratile Jagodinke i rezultat je već u 16. minutu na semaforu stajao 7:2. Održavale su prednost tokom celog meča domaće rukometašice gde se na poluvreme otišlo sa +3 lep šut je uputila Marina Glišović koji je pretvorila na kraju u pogodak.

U drugom delu videli smo mnogo motivisaniju reprezentaciju Kine gde je igračica Liu Xiao Mei koja ima 130 golova u nacionalnom dresu mrsila konce Jagodinkama gde su se približile na samo gol zaostatka.

Domaće igračice su se naglo razbudile i mini serijama povećavale vođstvo da bi ponovo na kraju Kineskinje smanjile na zaostatak -2 i tom razlikom izgubile na ovom meču. Najefikasnija na meču bila je Ivana Mitrović sa 7 golova dok je kod gostiju 5 puta pogađala Jinmen Qing.

Vredi napomenuti da su Jagodinke ponovo pokazale kako se ovakvi gosti dočekuju u Jagodini… Rukometašice su na početku meča dodelile simpatične poklone reprezentativkama Kine koje su to pozdravile sa osmehom na licu. Na poluvremenu KUD „Lovci“ priredio je sjajnu priredbu gde su predstavili srpske igre gromoglasnoj publici i reprezentativkama Kine koje su sa oduševljenjem posmatrale nacionalno blago Srbije. Dodajemo da je danas rođendan reprezentativki Jeleni Đurašinović a poklon joj je uručila uprava kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here