IZJAVE: Obrvan – Prce – Herceg – Karačić – “Raduje nas što smo mogli da pariramo Špancima!”

0
224

Bosna i Hercegovina je svoj put na Evropskom prvenstvu završila porazom od Španije sa 28:24, a to je prokomentarisao i Nikola Prce za “O Kanal”.

  • Nekako, kad nema tako previše naših ljudi, kad nema takvog osjećaja da je zadnja utakmica i stvarno se ne osjećam da je zadnja, ali jeste i to je to. Žao nam je što nismo završili to pobjedom, bili smo stvarno blizu, igrali smo dobar meč, ali na kraju smo pali i to nas je koštalo pobjede– rekao je Nikola Prce pa dodao:
  • Miislim da je zadnja utakmica profesionalno odrađena, a sada ovako, da li će biti nekih druženja sa ekipom, vjerovatno će biti. Mislim da je dosta, stvarno je dosta, šteta što nije završilo jednom pobjedom protiv Španije, mislim da bi to bila jedna kruna i najljepši mogući osjećaj, ali i ovako mislim da smo odigrali korektnu utakmicu, izgubili četiri razlike, čestitam Špancima, a nama sretan put.

Bosna i Hercegovina je tokom Evropskog prvenstva uzgubila sva tri meča u svojoj grupi i tako je završila svoje putovanje na istom, a Nikola Prce je i zvanično završio reprezentativnu karijeru.

Nakon meča svoj komentar na pres konferenciji izneo je i selektor “Zmajeva“ Ivica Obrvan koji je istakao da je njegova ekipa odigrala jako dobar meč.

  • Čestitam reprezentaciji Španije na pobjedi. Igrali smo protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Čestitao bih svojim igračima na sjajnom angažmanu i borbenosti. Veći dio utakmice smo vodili, ali nam je na kraju falilo znanja i Španija je to iskoristila i dobila utakmicu. Želim našim protivnicima puno sreće u nastavku – rekao je Obrvan pa dodao:
  • Odigrali smo u sastavu u kakvom smo morali igrati i slično se mogla završiti utakmica sa Češkom, kao i ova. Vidjelo se da su nam nedostajale dvije utakmice sa Hrvatskom koje bi nam poslužile kao uvod. Doživjeli smo masakr na prvenstvu po pitanju pozicija i to se nikome nije desilo od drugih reprezentacija i nadam se da se neće ovakvo Evropsko prvenstvo nikada ponoviti. Pojedine reprezentacije u “kamionima” dovoze igrače kako bi imali dovoljno igrača za utakmice.

Mirko Herceg je takođe imao šta da kaže:

  • Čestitao bih Španiji na pobedi. Mislim da smo bili bolji u prvom poluvremenu, ali u drugom poluvremenu smo pravili greške i izgubili vođstvo i konce u svojoj igri. Nije bilo lako igrati protiv Španije iako nismo imali šta da izgubimo jer je ovo posljednja utakmica za nas na Evropskom prvenstvu. Zahvalio bih se svojim saigračima, mislim da smo našu reprezentaciju predstavili u najboljem svjetlu– istakao je Herceg pa dodao:
  • Značilo mi je puno igrati na Evropskom prvenstvu i svi znamo o kakvom je takmičenju riječ. Znamo šta to znači i našoj reprezentaciji. Imao sam nekih problema sa temperaturom na startu prvenstva i mislim da sam dobro odradio ove dvije utakmice. Mislim da smo kao ekipa dali svoj maksimum tokom prvenstva. Kada je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sačekaćemo naše protivnike pa ćemo odlučiti kako ćemo se spremati.

Jedan od najiskusnijih, Ivan Karačić je pohvalio angažovanje:

  • Stvarno smo igrali dobro nekih 50 minuta, pa smo zadnjih 10 minuta pali i malo nismo imali sreće, malo su i Španci bili zaista sjajni. Šteta, ali dali smo sve od sebe i ovo je pokazalo da možemo i da smo to pokazali protiv jedne od najboljih reprezentacije na svijetu. Nismo imali sreće da pobjedimo– kazao je Ivan Karačić pa nastavio:
  • Nama je veliki problem na ovom Evropskom prvenstvu bio to što nismo imali prijateljskih utakmica. Možete da trenirate koliko hoćete, ali utakmica je utakmica. Jednostavno nismo znali na čemu smo. Prve dvije utakmice smo se tražili, sada na kraju smo se pohvatali, ali šta je tu je. Kako je nama, tako je i svima. Trebamo izvući pouke sa ovog prvenstva.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here