Ivica Obrvan zvanično predstavljen kao selektor ženske seniorske reprezentacije Hrvatske!

0
136

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza održana je konferencija za medije na kojoj je i službeno predstavljen novi selektor hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan, i objavljen spisak igračica za završne pripreme, odnosno Svetsko prvenstvo 2023. godine koje će se održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Na početku konferencije, medijima se najpre obratio Damir Poljak. On je najpre izrazio zahvalnost dosadašnjem selektoru Nenadu Šoštariću i njegovoj prvoj saradnici Snježani Petiki na svemu što su u poslednjih šest godina napravili za hrvatski ženski rukomet. Iz tog perioda se pamti jako puno dobrih stvari, ali i dve medalje – evropsku broncu iz Danske 2020. te mediteransko srebro prošle godine.

Damir Poljak:

  • Što se tiče Ivice Obrvana, on je jednoglasno izabran od Upravnog odbora HRS-a kao najbolji kandidat. Gospodin Obrvan vodi u ovom trenutku RK Podravka Vegetu i ima odličan pregled svega što se zbiva u hrvatskom ženskom rukometu i duboko vjerujemo da će nastaviti stazom svog prethodnika. Ima iskustvo vođenja dvije muške reprezentacije i taj posao mu nije stran. Mi u HRS-u smo tu da mu svi zajedno pomognemo.“

Novi selektor Ivica Obrvan najpre se zahvalio HRS-u na ukazanom poverenju. Posebna zahvalnost ide i rukometnom klubu Podravka Vegeta koji je dao dopuštenje da može obavljati obe funkcije.

  • Spreman sam i dat ću sve od sebe da reprezentacija nastavi stazom koju je tako sjajno posložio moj prethodnik.

Ivica Obrvan, selektor hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

  • Vremena za upoznavanje svih igračica je jako malo, baš kao i vremena za pripreme za SP. Ali reprezentacija ima svoj čvrsti kostur i igru i samo se nadam da će sve igračice doći zdrave na prvo okupljanje. U ovom trenutku imamo problema s četiri igračice koje su ili ozlijeđene ili u fazi povratka na teren. Riječ je o kapetanici Katarini Ježić, vratarki Ivani Kapitanović, Valentini Blažević i Klari Birtić. Nadam se da će u ova dva tjedna te ozljede biti prošlost i da će djevojke biti spremne za pripreme i SP. Naša želja je da se plasiramo u ¼ finale. To će biti iznimno teško, jer u prvoj  skupini imamo domaćina Švedsku, Senegal koji ne smijemo podcijeniti i Kinu. Potencijalno u drugoj fazi nas čekaju Mađarska, Crna Gora i Kamerun. I Mađarice i Crnogorke smo pobjeđivali, ali i gubili. Idemo stoga, utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Bilo bi sjajno biti među osam jer to vjerojatno donosi olimpijske kvalifikacije.

Što se tiče Stručnog štaba, samo je jedna promena. Uz selektora, umesto Snježane Petike njegov pomoćnik je Antonio Pranjić, rukovodilac Škole rukometa u Podravka Vegeti.

Evo spiska hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU

IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI

LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA

PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA

ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA

TENA JAPUNDŽA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA

KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA

SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA

MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL

ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92

DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA

TENA PETIKA – OGC NICE COTE D AZUR HANDBALL

KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

TINA BARIŠIĆ – RK PODRAVKA VEGETA

VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU

STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN

LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA

KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE

KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM

DORA KALAUS ŽULJ – RK PODRAVKA VEGETA

LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

STRUČNI ŠTAB:

IVICA OBRVAN, Selektor

ANTONIO PRANJIĆ, Trener

MATIJA BILUŠIĆ, Trener golmanki

PERO KUTEROVAC, Kondicioni trener

VESNA HODIĆ, Fizioterapeut

IVA KOŠČAK, Fizioterapeut

JOŠKO BILANDŽIĆ, Lekar

LJERKA VRESK, Tehnički menadžer

IVICA MARAŠ, PR

IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here