Ivan Pešić – “Radim dobro i super se osećam!”

0
397

Ivan Pešić (34) ponovo je na golu Nanta. Dobra vest za Nant, ali i reprezentaciju Hrvatske nakon silnih muka koje je prošao prošle sezone s povredom pubične kosti. U punom je pogonu, ima puno poverenja trenera Kožana i biće zanimljivo videti hoće li se vratiti u svetsku formu u kojoj ga svi očekujemo.

  • Prošle godine sam se vratio u travnju, ali nedostajalo mi je utakmica i treninga. U prvom trenutku sam ubrzao s povratkom i to se nije pokazalo dobrim. Kada sam se vratio u travnju, nije isto trening, iako sam puno radio i utakmice. Pauza kod moje ozljede djeluje najbolje, a to je nekad najteže. Osjetim tu i tamo i danas problem, ali je sve 90 posto bolje nego lani. Radim dobro, dobro se osjećam, branim.

Imali ste zanimljiv pripremi period.

  • Jesmo, jake protivnike. Prvo smo bili u Njemačkoj, izgubili od Magdeburga, pa dobili Lemgo. Na povratku smo dobili Elverum, pa izgubili na penale od Szegeda i zaključno smo svladali Porto prije neki dan. Čini mi se da smo dobri, imamo nekih promjena, možda nam najviše obrambeno nedostaje pivot Marchan koji je otišao u PSG, ali dobili smo novog pivota Šveđanina i tako na svakoj poziciji na kojoj smo ostali kraći. Tako da nam ne fali bilo što. Bos nam je došao na desnog vanjskog, on bi trebao biti pojačanje, dobili smo drugo desno krilo iz Dunkerquea, imamo s Totom i Monarom tri dobra pivota. I vratare smo dobili nazad, ali ću reći da je Gaspar koji nas je mijenjao veliki dio lani bio odličan.

Prošla sezona je bila šarena?

  • Kup smo osvojili, ligu smo kiksali s Toulouseom, tri boda smo izgubili od njih, dva vani i jedan doma, izgubili smo u Limogesu i to smo skupo platili, premda smo imali šansu za naslov, vodili u 55. minuti s PSG-om jedan razlike, ali je situacija bila ili prvi ili treći. Nismo izdržali. Onda nas je Wisla u osmini finala Lige prvaka dobila, što nismo očekivali. Ja sam se tada nekako polako počeo vraćati. Da je došlo kasnije…

I ove sezone će biti zahtevno?

  • Francuska liga je jako fizički zahtjevna, rekao bih najviše u Europi. I meni je trebalo jako puno vremena da se na to naviknem, jer kod nas to nije običaj. Ima dobrih klubova, svaka utakmica je teška i uvijek presude one manje, kao nama lani u Toulouseu i Limogesu. Tu se krije snaga momčadi. Ja mislim da smo mi dobri, ali to će trebati dokazati.

I u Evropi će biti zanimljivo?

  • Da, premda ne igramo Ligu prvaka, nego Europsku ligu. Imamo u prvom krugu u grupi RN Löwen, Benficu i Kristianstad, to je sasvim dovoljno jako da nam Liga prvaka ne nedostaje. No pokušat ćemo se sljedeće godine vratiti tamo.

Očekujemo da biste trebali biti na raspolaganju selektoru Goranu Perkovcu, jeste li se čuli?

  • Čuli smo se kada je Perkovac postao izbornik, kasnije nismo, jer sam bio ozlijeđen, nije bilo potrebe. Mislio sam da mogu, pa sam jedva mogao hodati. Veliki napor u odnosu na sve dosad, disbalans mišića, sve me to koštalo problema. Sada radim usporedno terapeutske vježbe, pa je sve puno bolje. Najgore je kod ove moje ozljede što nema roka kao kad slomiš nogu, ode koljeno, pa kažu šest mjeseci. Evo, Pavlović je trebao više od godinu dana da se vrati. No ja sam optimist, želim dobru sezonu, osjećam se dobro i što god budem mogao pomoći, tu sam – zaključio je Ivan Pešić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here