Ivan Karačić završio reprezentativnu karijeru!

0
236

Bosanskohercegovački rukometaš Ivan Karačić oprostio se od reprezentativnog dresa, a to je saopštio putem platforme Fejsbuk.

  • Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa porodicom i saigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportista, prije ili kasnije, dođe do te tačke. Imao sam 19 godina kada sam debitovao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina– napisao je Karačić i nastavio:
  • Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i evropskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za istorijske plasmane za prvo svjetsko, a potom i evropsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ. Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga porodica i pomogla mi da se formiram kao sportista, ali i kao ličnost. San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici.
  • Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika takmičenja. Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj porodici na podršci, svim selektorima od kojih sam puno naučio, mojim saigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je posebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima.

Karačić je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine igrao na sva tri velika takmičenja na kojima je nastupila BiH – Svetskom prvenstvu 2015. u Kataru i Evropskim prvenstvima u Norveškoj 2020. i Slovačkoj 2022. godine.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here